TOKİ sosyal konut peşinat ne kadar? TOKİ taksitleri ne kadar, ne zaman başlıyor?

TOKİ sosyal konut peşinat ne kadar? TOKİ taksitleri ne kadar, ne zaman başlıyor?

TOKİ taksitleri sabit artıyor mu, sosyal konut projesinde en çok merak edilen konulardan biri oldu. 81 ilde yapılacak TOKİ ucuz konutlar uygun ödeme koşullarıyla dar ve orta gelirli vatandaşları ev sahibi yapacak. İşte, TOKİ sosyal konut taksit hesaplama...

TOKİ peşinat ödemesi ne zaman, belli oldu. TOKİ sosyal konut projesi kapsamında inşa edeceği 250 bin konut iki yıla içerisinde teslim edilecek. TOKİ sosyal konutlara, proje ili sınırları içerisinde en az 1 yıl ikamet eden veya proje il nüfusuna kayıtlı, kendisi, eşi ve velayeti altındaki çocukları üzerine ülke sınırları içinde tapuda kayıtlı konutları bulunmayan, daha önce TOKİ aracılığıyla ev satın almamış 18 yaşını doldurmuş Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları başvuru yapabilecek.

toki-sosyal-konutlar-nereye-yapilacak-001.jpg

TOKİ SOSYAL KONUT PEŞİNAT ÖDEMESİ NE KADAR?

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'na bağlı Toplu Konut İdaresi'nin (TOKİ) sosyal konutları, düzenlenecek kurayla hak sahiplerine teslim edilecek.

Hak sahiplerine konutlar yüzde 10 peşinat ve 240 ay vade ile satılacak. TOKİ sosyal konut projesinde 2+1 daireler, 60 bin TL peşinat, 3+1 daireler, 85 bin TL peşinat istenecek.

TOKİ SOSYAL KONUT TAKSİT ÖDEMESİ NE ZAMAN BAŞLIYOR?

Hak sahiplerinin konutlarına ait kalan borç bakiyesi ve aylık taksitler her yılın ocak ve temmuz aylarında olmak üzere yılda iki kez ödenecek.

TOKİ sosyal konut taksit ödemeleri, sözleşme tarihini takip eden ay itibariyle başlayacak. Sözleşmeler ise, düzenlenecek kura sonucu hak sahipleriyle TOKİ arasında imzalanacak.

TOKİ SOSYAL KONUT TAKSİTLERİ SABİT Mİ, ARTIYOR MU?

TOKİ taksit ödemeleri her yıl artış gösterecek. Bir önceki 6 aylık dönemdeki memur maaş artış oranı dikkate alınarak TOKİ tarafından tespit edilen oranda artırılacak.

TOKİ SOSYAL KONUT TAKSİTLERİ KAÇ AY, NE KADAR ÖDENECEK?

TOKİ'nin 608 bin TL değerindeki 2+1 daireler, 60 bin TL peşinat karşılığında aylık ödemesi 2 bin 280 TL başlayan taksitlerle, 240 ay vadeyle satılacak.

TOKİ'nin 850 bin TL değerindeki 3+1 daireler, 85 bin TL peşinat karşılığında aylık ödemesi 3 bin 187 TL başlayan taksitlerle 240 ay vadeyle satılacak.

toki-sosyal-konutlar-projesi-kac-ev-yapilacak-001.jpg

TOKİ SOSYAL KONUT EVLERİ KİRAYA VERİLİR Mİ?

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, TOKİ sosyal konutların kiraya verilip verilmeyeceğine ilişkin şu açıklamayı yaptı:

"Proje, TC vatandaşı olan herkes başvurabilir. TC vatandaşı olmuş, üzerinde evi olmayan herkes başvurabilir. Vatandaşlık alabilmesi için de evi olması gerekiyorsa, sonradan vatandaş olanlar konuya dahil gözükmüyor. Borcu bitmeden konutları devredemez, satamazlar. Kiraya vermesinde bir engel söz konusu değil. Sosyal konut projelerinde devir hakkı yok. Tespit halinde konuta el koyarız. Biz evi olmayanlara ev alma imkanı sunuyoruz."

TOKİ SOSYAL KONUT PROJESİ KURA ÇEKİMİ NE ZAMAN?

TOKİ SOSYAL KONUT PROJESİ E-DEVLET BAŞVURU SAYFASI

TOKİ SOSYAL KONUT PROJESİ BAŞVURUSU ALAN BANKALAR

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN