Herkes yakından takip ediyor! Bakan Nebati 81 il için duyuru yaptı... Başvuru yapacaklar dikkat... Sosyal konut projesindeki o detaylara mutlaka bakın!

Herkes yakından takip ediyor! Bakan Nebati 81 il için duyuru yaptı... Başvuru yapacaklar dikkat... Sosyal konut projesindeki o detaylara mutlaka bakın!

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'den beklenen açıklama geldi. Bakan Nebati Çevre ve Şehircilik Bakanlığının 81 ilde gerçekleştireceği sosyal konut projesi ile ilgili merak edilen detayları paylaştı.

81 ilde gerçekleşecek olan sosyal konut projesi ile ilgili beklenen açıklama geldi. Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati sosyal konut projesi ile ilgili açıklamada bulundu.

"Dev proje ile en az 100 bin yeni istihdam oluşturacak"

Herkes tarafından yakından takip edilen bir konu olan sosyal konut projesi ile ilgili uzun zamandır resmi bir açıklama gelmesi bekleniyordu. Bugün beklenen oldu ve bakan Nebati konu ile ilgili halkı bilgilendirmek için açıklamalarda bulundu.

Bakan Nebati "Ekonomimizde itici güç olacak bu büyük proje, tüm Türkiye'ye hayırlı uğurlu olsun. Hazine’nin sosyal amaçlı bu dev yatırımının ayrıca, çarpan etkisiyle, 1,5 trilyon lirayı aşan bir ekonomik değer yaratacağını öngörüyoruz. Bu dev proje ile en az 100 bin yeni istihdam oluşturacak, 250’den fazla alt sektörün, sanayinin ve ticaretin çarklarını hızlandıracağız." dedi. Böylece projenin görünür yanının haricinde yurt içi ekonomisine olan katkılarına da dikkat çekti.

bakan nebati

Sözlerine projenin içeriğinden bahsederek devam eden Nebati, "Emeklilerimiz, işçilerimiz, öğrencilerimiz, şehit yakınlarımız, gazilerimiz ve engelli vatandaşlarımız için büyük ölçekli bir bütçe ayırdık, toplam 250 bin konut inşa edeceğiz. Böylece, Hazine’nin desteğiyle 1 milyondan fazla vatandaşımızı güvenli konutlara taşıyacağız." diyerek belirlenen konut sayısını da ilan etmiş oldu.

" Türkiye tarihinin en büyük sosyal konut projesi"

Nebati projenin detaylarında büyük bir ayrıntıya değindi. Projenin amacının vatandaşları ev sahibi edindirmek olduğunu belirtti ve bunun yanı sıra bu projenin Türkiye tarihindeki en büyük sosyal konut projesi olduğunu da söyledi. Bunların yanı sıra açıklamasına "Ekonomi politikamızın hedefi sadece büyüme değil. Temel amacımız, ekonomik büyümenin yaratacağı refahı toplumun tüm kesimlerine yaymak." diyerek projenin asıl amacının genele yansıması ve artan refah seviyesinin oluşması olduğunu belirtti. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN