TOKİ başvuruları ne zaman, tarih belli oldu mu? 81 ilde ucuz sosyal konut projesi

TOKİ başvuruları ne zaman, tarih belli oldu mu? 81 ilde ucuz sosyal konut projesi

TOKİ ucuz konut ödeme koşulları netleşmeye başladı. Cumhuriyet tarihinin en büyük ucuz konut projesinin duyurusu ağustos ayında yapıldı. Eylül ayında detayları açıklanan 81 ilde TOKİ sosyal konut projesinde 20 yıl vadeyle ev sahibi olunacak. İşte, TOKİ ucuz konut başvuru şartları 2022...

TOKİ başvurusu internet üzerinden yapılıyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'na bağlı Toplu Konut İdaresi (TOKİ), Türkiye genelinde konut ve işyerleri inşa ederek dar ve orta gelirli vatandaşların uygun ödeme koşullarıyla ev sahibi olmasını sağlıyor.

2022 TOKİ UCUZ KONUT BAŞVURULARI NE ZAMAN BAŞLIYOR?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TOKİ'nin 81 ilde sosyal konut projesine başlayacağını duyurmuştu. TOKİ ucuz ev kampanyasına başvuruların 14 Eylül-31 Ekim 2022 tarihleri arasında e-Devlet'in www.turkiye.gov.tr/toki-konut-is-yeri-basvurusu web sayfası üzerinden yapılacağı belirtildi.

TOKİ SOSYAL KONUT PROJESİ EV FİYATLARI

TOKİ sosyal konut projesine İstanbul'da hane geliri 18 bin TL'nin, diğer illerde 16 bin TL'nin altında olan her vatandaş başvurabilecek.

608 bin TL'lik 2+1 daireler, 60 bin TL peşinat karşılığında aylık ödemesi 2 bin 280 TL başlayan taksitlerle, 240 ay vadeyle satılacak.

850 bin TL'lik 3+1 daireler, 85 bin TL peşinat karşılığında aylık ödemesi 3 bin 187 TL başlayan taksitlerle 240 ay vadeyle satılacak.

İlk etabı oluşturan 250 bin sosyal konut, 250 sosyal konut arsası ve 10 bin iş yeri 2 yılda kullanıma sunulacak.

18-30 yaş arasındaki vatandaşlara 50 bin konut, emeklilere 50 bin konut ayrıldı.

İlk etapta İstanbul'da 50 bin konut, Ankara'da 18 bin konut, İzmir'de 12 bin 500 konut, Gaziantep'te 10 bin konut, Bursa'da 7 bin 500 konut, Kayseri'de 4 bin 500 konut inşa edilecek.

TOKİ'YE KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR 2022?

Toplu Konut İdaresi'nin (TOKİ) Türkiye genelinde yapacağı ucuz konut projelerine TC vatandaşı herkes başvurabiliyor. Detayları 13 Eylül 2022 Salı günü belli olacak tarihin en büyük sosyal konut projesinde emekli, genç (30 yaş altı), engelli vatandaşlar için ek kontenjan ayrılacak.

Üzerine ev veya dükkan kaydı bulunmayan, herhangi bir mal veya mülk için hissedar olmayan dar gelirli vatandaşlar, uygun taksitlerle satılacak TOKİ konutlarına başvurabilecek. Kampanyada, başvuruların ardından kura yoluyla konut satın alınabilecek.

TOKİ UCUZ KONUTLAR NEREDE YAPILACAK?

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, valilikler aracılığıyla talepleri topladı. Vatandaşa uzun vadeli ve ucuza sunulacak Milli Emlak arazileri belirlendi. TOKİ sosyal konutları 81 ilin tamamında inşa edilecek.

Emlak Konut öncülüğündeki kampanya kapsamında, gayrimenkul firmalarıyla konut kampanyası yapılacak. İstanbul genelinde 10 bin, ülke genelinde 40 bin arz fazlası kiralanamayan ya da satılamayan 50 bin ofis dönüştürülerek konut olacak.

2022 TOKİ SOSYAL KONUTLARI KAÇ TAKSİT OLACAK?

TOKİ kurasında adı çıkan ve ev sahibi olmaya hak kazanan vatandaşlar, yüzde 10 peşinat verip, 20 yıla varan vadelerle taksit ödeyerek evin tapusunu alabilecek.

Yerel ve yatay mimari ile inşa edilecek TOKİ evleri, sıfır atık projesine uyumlu olacak. Enerji verimliliği de ön plana çıkarılacak. Projede, iklim dostu malzemeler kullanılacak.

TOKİ UCUZ KONUT BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

Ödemelerin toplam hane gelirinin yüzde 30'unun aşmaması gerektiğini belirten Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, "İstanbul'da ödenecek en yüksek aylık taksit 4800-9600 TL, diğer illerde ise 4200-8400 TL olacak. En düşük taksit tutarı asgari ücrete göre hesaplanırsa da ailede tek çalışan varsa 1650 TL iki çalışan varsa 3300 TL olacak" dedi.

İstanbul'da geliri 18 bin, diğer illerde ise 16 bin liranın altında olanlar TOKİ'ye başvurabilecek.

TOKİ SOSYAL KONUT PROJESİ BAŞVURU SAYFASI

TOKİ'NİN 81 İLDEKİ PROJELERİ

TOKİ GENEL BAŞVURU ŞARTLARI

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN