Dünyanın en iyi kahvaltılıkları açıklandı! Türkiye'nin sevilen 2 lezzeti listede... Ne olduğunu gören çok şaşırdı

Dünyanın en iyi kahvaltılıkları açıklandı! Türkiye'nin sevilen 2 lezzeti listede... Ne olduğunu gören çok şaşırdı

Taste Atlas (Lezzet Atlası) tarafından dünyanın en iyi kahvaltılıkları açıklandı. Türkiye’nin sevilen 2 lezzeti listede kendine yer buldu. İşte, dünyanın en iyi kahvaltılıkları ve Türkiye’den listeye giren iki lezzet…

Her yıl düzenli olarak belirli kategorilerde mutfakların en iyi lezzetlerini sıralayan Taste Atlas, şimdi de dünyanın en iyi kahvaltılıklarını açıkladı. Listeye bu sefer Türkiye’den iki lezzet girerken, onu gören şaştı kaldı. İşte dünyanın en iyi kahvaltılıkları…

DÜNYANIN EN İYİ KAHVALTILIKLARI

BOUGATSA

baugatsa.jpg

Kıymalı ya da peynirli yapılan Bougatsa buna rağmen, irmikli muhallebi dolgusuyla katmanlı bir yufka böreğinden oluşan geleneksel, köy usulü bir Yunan börek türüdür. İsmi, peynir ile doldurulmuş börek anlamına gelen Osmanlıca pogatsa kelimesinden türetilmiştir.

ROTI CANAI

roti-canai.jpg

Roti cani, un, su, yumurta ve yağ ile yapılan Hint kökenli fakat asıl Malezya ile Endonezya, Brunei ile Tayland gibi çevre ülkeler ile bağdaşan geleneksel bir tava kızartması gözlemedir. Roti canainin hamuru tekrar tekrar katlanır ve ürün katmanlı bir dokuya, yumuşak bir içe ve çıtır bir dış katmana ulaşır.

CHILAQUILES

chilaquiles.jpg

Chilaquiles, isteğe göre et veya sebzeyle acı sosa batırılmış kızarmış tortulla parçalarının birleştirilmesiyle yapılıyor. Bu yemek Meksika’da ve ABD’de artık, bayat tortillaları değerlendirmek için tercih ediliyor. İsmi acı biber suyunda yeşillikler ya da otlar anlamı taşıyan chil-a-quilitl’den gelmektedir.

NAN-E BARBARI

nan-e-barbari.jpg

İran’a özgü buğday bazlı ve mayalı bir gözleme olan yemek, genelde uzun oval şekildedir ve geleneksel olarak hafif altın rengi bir kabuk veren, fakat içinin hafif ve havadar kalmasını sağlayan bir un sırrı olan roomal ile fırçalanmaktadır.

ZELNIK

zelnik.jpg

Zelnik; peynir, ıspanak, yumurta, et, pırasa ya da lahana gibi çeşitli malzemeler ile doldurulabilen geleneksel bir Kuzey Makedonya turtasıdır.

KOMPLET LEPINJA

komplet-lepinja.jpg

Yemek, ikiyi ayrılmış kalın krema (kaymak) ile kaplanmış ve üzerine yumurta eklenmiş geleneksel bir yassı ekmekten (lepinja) oluşuyor. Kombinasyon kısa bir süre pişiriliyor ve yerel olarak pretop olarak bilinen sıcak et suyu karışımıyla ısıtılıyor.

KRUVASAN

kruvasan.jpg

Kruvasan, en iyi saf tereyağı ve hafif tatlı mayalı hamur ile yapılıyor. Düzgün yapıldığı zaman sarı beyaz iç bölümü, ortasından çekildiğinde biraz elastik olmalı ve bir parça tereyağı veya taze reçelle kaplanmaya hazır olmalıdır.

JIANBING

jianbing.jpg

Çin’de, sabahın erken saatlerinde sokak satıcılarının sattığı bu favori kahvaltı çeşidi, jianbing ya da kızarmış krep, hamurun sıcak, dökme demir bir levha üzerine tahta kürekle yayılması ile yapılan ince ve tuzlu krepe benzeyen bir krep türüdür.

PÃO DE QUEIJO

pao-de-queijo.jpg

Peynirli ekmek anlamına gelen bu yemeğin kökeni, manyok bitkisi kalıntılarını kullanmaya başlayan Afrikalı kölelerin mutfak icatlarına dayanıyor. İnce beyaz bir toz veya nişasta, toplar halinde yuvarlanarak pişirildikten sonra elde ediliyor.

KATMER

katmer.jpg

Bir çeşit tatlı olan katmer, ülkemizin gastronomi başkenti ve Güneydoğu Anadolu’da farklı kültür ve lezzetlerin birleşme noktası olan Gaziantep’e özgü bir lezzettir.

MERCİMEK ÇORBASI

mercimek-corbasi.jpg

Kırmızı mercimek, tavuk suyu, soğan ve havuçla yapılan, Türkiye’ye özgü en sevilen çorbalardan olan mercimek çorbası, genelde tuz, karabiber, kimyon ya da kırmızı biberle tatlandırılıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN