TOKİ arsa başvurusu kimler yapabilir? TOKİ sosyal konut projesi arsa satışı başvuru ekranı

TOKİ arsa başvurusu kimler yapabilir? TOKİ sosyal konut projesi arsa satışı başvuru ekranı

TOKİ arsa satışı başvuruları e-Devlet üzerinden alınıyor. TOKİ sosyal konut projesi kapsamında 40 ilde 499 konut arsası satılacak. Arsalar, altyapısı hazır şekilde TOKİ kurasında adı çıkan vatandaşlara verilecek. İşte, TOKİ arsa başvuru sayfası...

TOKİ arsa satışı hangi illerde, belli oldu. Türkiye Cumhuriyeti'nin en büyük konut hamlesi TOKİ sosyal konut projesiyle; 81 ilde 250 bin konut, 28 ilde 10 bin işyeri ve 40 ilde 499 konut arsası satılacak. TOKİ başvurularının ardından düzenlenecek kurayla hak sahipleri belirlenecek.

TOKİ ARSA BAŞVURUSU NE ZAMAN?

TOKİ sosyal konut projesi kapsamında uygun ödeme koşullarıyla satışa sunulacak konut arsaları için, internet üzerinden başvurular 20 Eylül 2022 Salı günü saat 10.30 itibarıyla sonlanacak. Satışa ilişkin detaylı bilgiye www.emlakmuzayede.com.tr internet adresinden ve 0212-608-15-00 numaralı telefondan ulaşılabilecek.

Erdoğan TOKİ arsa projesine dair de şu ifadeleri kullanmıştı: "Bu kampanyanın vatandaşımızı çok çok olumlu istikamette etkileyeceğine inanıyoruz. Burada sadece konut değil, aynı şekilde arsa projemiz var. 250 bin konut, 100 bin altyapılı konut arsası içeriyor. İcabında vatandaş 'ben kendim yapacağım' diyorsa, onlara da 'buyur kardeşim, 100 bin arsa var, kendin de yapabilirsin' diyoruz."

TOKİ ARSA BAŞVURUSU NASIL VE NEREDEN YAPILIR?

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'na bağlı Toplu Konut İdaresi'nin (TOKİ) sosyal konut projesi kapsamında satılacak arsalar için başvurular e-Devlet'in www.turkiye.gov.tr/toki-konut-is-yeri-basvurusu internet sitesinden alınacak.

toki-sosyal-konut-projesi-basvuru-nasil-yapilir-001.jpg

TOKİ ARSA BAŞVURU ŞARTLARI

TOKİ sosyal konut projesi kapsamında satılacak arsalar için başvuru şartları henüz açıklanmadı. Fakat Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamasına göre, gençler (30 yaş altı), emekliler, engelliler, şehit yakınları ve gazilere yönelik özel kontenjanlar olacak.

TOKİ ARSA SATIŞI TAKSİTLERİ NE KADAR?

40 ilde 499 arsa, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından çevrim içi ve açık artırma usulü ile satışa sunulacak. TOKİ iştiraki olan Emlak Yönetim Müzayede'nin internet sayfasındaki bilgilere göre, Bakanlığın 40 ilde satışa sunacağı arsaların ödemesi yüzde 25 peşin, yıllık yüzde 9 fark, 24 ay vadeyle yapılacak. Arsa satışları, KDV'den ve tapu harcından muaf olacak.

TOKİ ARSALARI NEREDE?

Yatırım için sunulan arsalar Adana, Afyonkarahisar, Aksaray, Ankara, Antalya, Aydın, Balıkesir, Bilecik, Bitlis, Bursa, Çanakkale, Denizli, Diyarbakır, Edirne, Elazığ, Eskişehir, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Karaman, Kayseri, Kırıkkale, Kırşehir, Kocaeli, Konya, Malatya, Manisa, Mardin, Mersin, Muğla, Nevşehir, Osmaniye, Sakarya, Samsun, Şanlıurfa, Tekirdağ, Tokat, Uşak, Van ve Zonguldak illerinde yer alıyor.

TOKİ ARSA AÇIK ARTIRMA NE ZAMAN?

Açık artırmalar, 21-22 Eylül 2022 tarihlerinde saat 10.30'da iki ayrı oturum halinde Ankara Mustafa Kemal Mahallesi'ndeki Bakanlık Konferans Salonu'nda ve İzmir Bayraklı'daki Tepekule Kongre ve Sergi Merkezi'nde yapılacak.

TOKİ SOSYAL KONUT PROJESİ FİYATLARI

TOKİ'NİN 81 İLDEKİ PROJELERİ

TOKİ GENEL BAŞVURU ŞARTLARI

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN