Fatih Tekke Süper Lig'e damga vurdu! Alanyaspor'un tarihine geçti: Son 23 maç 40 puan...

Fatih Tekke Süper Lig'e damga vurdu! Alanyaspor'un tarihine geçti: Son 23 maç 40 puan...

3 Kasım'da Alanyaspor ile 1.5 yıllık sözleşme imzalayan Fatih Tekke, Süper Lig'de son 23 haftada elde ettiği sonuçlarla Süper Lig'e damga vurdu. Tecrübeli teknik adam yönetimindeki Akdeniz ekibi, son 23 haftada Süper Lig'in en çok puan toplayan dördüncü takımı, en çok gol atan üçüncü takımı, en az gol yiyen dördüncü takımı oldu. Alanyaspor ayrıca son 23 haftada Süper Lig'de en az yenilgi alan üç takımdan biri oldu.

FURKAN UZUN

Alanyaspor'un Ömer Erdoğan ile yaşadığı ayrılık sonrasında 3 Kasım'da Akdeniz ekibinin başına geçen tecrübeli teknik adam Fatih Tekke, Alanyaspor'da yakaladığı çıkışla Süper Lig'e damga vurdu. Tecrübeli teknik adam yönetimindeki Akdeniz temsilcisi, Süper Lig'de özellikle son 23 haftada yakaladığı çıkışla dikkatleri üzerine çekti.

Sezonun 10. hafta karşılaşmasında Sivasspor karşısında alınan yenilgi sonrasında Ömer Erdoğan ile yollarını ayırarak Fatih Tekke ile sözleşme imzalayan Akdeniz temsilcisi, 46 yaşındaki teknik adam yönetiminde aldığı sonuçlarla üst sıralara tırmandı.

SON 23 HAFTAYA DAMGA VURDU

Trendyol Süper Lig'in 36. hafta karşılaşmasında evinde ağırladığı Beşiktaş ile 1-1 berabere kalan Akdeniz ekibi, ligdeki yenilmezlik serisini 4 maça çıkarttı. Alanyaspor, Süper Lig'deki son 12 karşılaşmada ise 6 galibiyet 5 beraberlik ve 1 yenilgi alarak 23 puan toplayarak 7. sıraya yerleşti.

Sezonu 5. sırada tamamlamayı hedefleyen Akdeniz ekibi, özellikle son 23 haftada çarpıcı sonuçlara imza attı.

1,7 PUAN ORTALAMASI YAKALADI

Süper Lig'deki son 23 karşılaşmada 40 puan toplayan turuncu-yeşilli ekip, söz konusu karşılaşmalarda 10 galibiyet 10 beraberlik ve 3 yenilgi elde ederek 40 puan topladı ve 1,7 puan ortalaması yakaladı.

Süper Lig'de son 23 haftaya ait puan durumu

teke.jpgAkdeniz ekibi, son 23 haftada yalnızca 3 yenilgi alarak söz konusu dönemde ligin en az mağlup olan üç takımından biri oldu. Alanyaspor ayrıca son 23 hafta baz alındığında ligin en çok puan toplayan dördüncü, en çok gol atan üçüncü ve en az gol yiyen dördüncü takımı oldu.

ALANYASPOR'UN TARİHİNE GEÇTİ

Opta'nın aktardığına göre; Bu sezon Fatih Tekke yönetiminde Beşiktaş ile oynadığı iki Süper Lig maçını da kaybetmeyen Alanyaspor, lig tarihinde siyah-beyazlılardan en fazla puan topladığı sezona ulaştı. 46 yaşındaki teknik adam böylece Akdeniz ekibinin tarihine geçen bir başarıya imza attı.

SON 10 HAFTADA SADECE 9 GOL YEDİ

Ayrıca Akdeniz temsilcisi son 10 hafta özelinde ise kalesinde sadece 9 gol görerek söz konusu dönemde ligin en az gol yiyen 3 takımından biri oldu. Turuncu-yeşilli ekip, söz konusu dönemde Galatasaray ve Fenerbahçe'den dahi az gol yedi.

Son 10 haftada Başakşehir, kalesinde gördüğü 7 gol ile en az gol yiyen takım olurken Alanyaspor ile Konyaspor 9 gol ile Başakşehir'in arkasında yer aldı.

Son 10 haftada 20 gol kaydeden Alanyaspor, bu alanda ise Galatasaray, Fenerbahçe ve Trabzonspor'un ardından ligin en golcü dördüncü takımı oldu. Turuncu-yeşilli takım, son 10 haftada topladığı 21 puan elde ederek, son 10 haftaya ait puan durumunda 4. sırada yer aldı.

SÜPER LİG'DE SON 10 HAFTA AİT PUAN DURUMU

10f.jpg

'DÖRT BÜYÜK' TAKIMDAN 8 PUAN TOPLADI

Öte yandan Akdeniz ekibi bu sezon 'dört büyük' takıma karşı oynadığı 6 karşılaşmada 2 galibiyet 2 beraberlik ve 2 yenilgi alarak 8 puan topladı. Akdeniz ekibi böylece bu sezon Sivasspor ile birlikte dört büyük takımdan en çok puan toplayan takım oldu.

Fatih Tekke yönetiminde iç sahada Trabzonspor'u 3-1 mağlup eden Alanyaspor, dış sahada ise aynı skorla Beşiktaş'ı devirdi. Turuncu-yeşilli ekip, Galatasaray'a her iki karşılaşmada da 4-0 mağlup olurken Kadıköy'de Fenerbahçe ile 2-2 berabere kaldı.

Fatih Tekke yönetiminde 4 büyük takımla toplamda 6 kez karşı karşıya gelen Akdeniz ekibi, söz konusu karşılaşmalarda 8 puan elde etti. Turuncu-yeşilli ekip, büyük takımların kalesine 9 gol bırakırken kalesinde ise 13 gol gördü.

Akdeniz ekibine imza attığı günden bu yana Süper Lig'de 26 karşılaşmada takımın başında yer alan Fatih Tekke, 26 karşılaşmada 10 galibiyet 10 beraberlik ve 6 yenilgi elde ederek 40 puan topladı ve 1,5 puan ortalaması yakaladı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN