Toprağa ilgisi arttı, bahçesinde üretime başladı! Şimdi zenginliğini herkesle paylaşıyor: 81 ile ücretsiz kargoda talep patlıyor

Toprağa ilgisi arttı, bahçesinde üretime başladı! Şimdi zenginliğini herkesle paylaşıyor: 81 ile ücretsiz kargoda talep patlıyor

İzmir Bayraklı’da yaşayan Ahmet Özdemir, toprağa olan ilgisini üretime dökerek kendi serasında üretim yapmaya başladı. Şimdi zenginliğini herkesle paylaşan Özdemir 81 ile ücretsiz tohum kargosu yolluyor…

İzmir’in Bayraklı ilçesinde yaşayan 41 yaşındaki Ahmet Özdemir, toprağa olan ilgisi sayesinde köylerden ata tohumu toplayarak, kendi serasında üretime başladı. Özdemir, elindeki çeşitli meyve ve sebze tohumlarını 81 ile ücretsiz yollayarak, zenginliğini herkesle paylaşıyor.

Asıl mesleği tekstil teknikeri olan Ahmet Özdemir, çocukluk yıllarından bu yana toprakla iç içe büyüdüğünü ve hep bir ilgisi olduğunu belirtti. Bu ilginin kendini zamanla tohum üretimine yönlendirdiğini vurgulayan Özdemir, Manisa Salihli’de bir sera kurarak üretime başladı. Gezdiği köylerden çeşitli meyve ve sebze tohumları alarak üretim yapmaya başlayan Özdemir, sonradan elindeki tohumları yerel tohum hareketine destek olmak amacı ile çevresine ücretsiz dağıtmaya başladı. Zamanla talebin artmasıyla birlikte Özdemir, 81 ile biber, patlıcan, mısır, salatalık gibi çeşitli ata tohumlarını ücretsiz yollamaya başladı.

81-ile-ucretsiz-dagitim.jpg

ÇOCUKLUĞUNDA YAPTIĞI EKOLOJİK TARIMLA DENEYİM KAZANDI

Toprakla olan ilişkisinin çocukluktan başladığını belirten Özdemir, köyde anneannesinin ve dedesinin yanında geçirdiği çocukluk yıllarında ata tohumlarıyla ekolojik tarım yaparak bu alanda deneyim kazandığını ifade etti. Özdemir, aynı zamanda sosyal medya üzerinden ürettiği ve gönderdiği tohumları paylaşarak talep alan kişilere söz verdiğini ve ardından tohumların paketlenerek anlaşmalı bir kargo şirketi aracılığıyla ücretsiz olarak gönderildiğini belirtti.

81ile-ucretsiz-dagitim.jpg

ÇEŞİT ÇEŞİT TOHUMA SAHİP

Özdemir’in elinde şuan domates, biber, patlıcan, kavun, karpuz, kabak, su kabakları, fesleğen, reyhan, kekik, marul, kora ve maydanoz gibi çeşitli meyve sebze tohumu bulunuyor. Tohumların çeşitliliğinin Türkiye’nin zengin coğrafyasından kaynaklandığını belirten Özdemir, yerel üreticilerin desteklenmesi gerektiğini de vurguluyor. Ayrıca, yerel tohumların lezzeti ve besin değerinin de hibrit tohumlardan çok daha farklı olduğunun altını yakıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN