Toprakta yetişen altın! Tonlarca fışkırıyor! Bunu yetiştiren servetine servet kattı! Kilosu o fiyattan satılıyor...

Toprakta yetişen altın! Tonlarca fışkırıyor! Bunu yetiştiren servetine servet kattı! Kilosu o fiyattan satılıyor...

Türkiye'nin verimli topraklarına ekilen bu bitkiyi yetiştirenler servet biçti! Tonlarcası hasat edildi! Kapış kapış satılıyor! Sermayesi az! Vatandaşlar kilosunun fiyatını merak ediyor! Kilosu ise...

Aydın'ın bereketli toprakları, bu yıl biber üreticilerinin yüzünü güldürdü. Ekolojik konumu sayesinde birçok tarım ürününün yetiştiği bu ilde, biber rekoltesi ve fiyatları oldukça olumlu bir seyir izliyor. Mevsim şartlarının da elverişli olmasıyla birlikte, biberler kapış kapış gidiyor.

ÇALIŞANLARIN YEVMİYESİ 300-450 TL ARASI

hgf.jpg

Sabahın erken saatlerinde tarlalara giren üreticiler, biberlerini hasat etmek için çalışıyorlar. Topladıkları ürünleri pazara hazırlayan çiftçiler, bu yıl biberin kazandırdığını ifade ediyorlar. Biber tarlalarında çalışan yevmiyeciler ise kadınlara 300 TL, erkeklere ise 450 TL olarak yevmiye alıyorlar.

KIRMIZI BİBERİN KİLOSU 20 TL'DEN SATILIYOR

dsarwe.jpg

Aydın'ın Armutlu Mahallesi'nde çiftçilikle uğraşan Hüdaverdi Akgül, bu yıl biberin durumunun oldukça iyi olduğunu belirterek, "Allah bereket versin, bu yıl biberimiz çok iyi verim verdi. Diğer mahsullerden zarar ettik ama biber bizi bu yıl sevindirdi. Şu anda kırmızı biberin kilosunu 20 TL'ye satıyoruz, toptan alımlarda ise 18 TL'ye veriyoruz. Bu yıl biberden güzel para kazandık. Bir dönüm araziden yaklaşık 2-3 ton biber alınabilir. Biber üretimi masrafını karşılıyor, hatta yarı yarıya kazandırıyor." şeklinde konuştu.

DOMATESTEN ZARAR ETTİK

asd1.jpg​​​​​​​

Biberin bu yıl adeta altın yılını yaşadığını ifade eden Akgül, diğer ürünlerden zarar ettiklerine dikkat çekti. Domatesin kilosunu 2.45 TL'ye verdiklerini söyleyen Akgül, domates fiyatlarının pazara göre oldukça düşük olduğunu dile getirdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN