Topraktan tek tek söküp demetleniyor! Bahara kadar bozulmadan sahibini bekliyor! Kilosu 10 TL, yevmiyesi 400 TL!

Topraktan tek tek söküp demetleniyor! Bahara kadar bozulmadan sahibini bekliyor! Kilosu 10 TL, yevmiyesi 400 TL!

Aydın'ın verimli topraklarında birçok farklı ürün yetiştirilirken hasat sezonu da hız kesmeden devam ediyor. Topraktan tek tek sökülen ürünler bir araya getirilip demetlendikten sonra kilosu 10 TL'den satılıyor. Bu işi yapanlar iste günde 400 TL'yi cebine koyuyor.

Aydın'da zorlu şartlar altında gerçekleştirilen yeşil soğan hasadı hız kesmeden devam ediyor. Faydaları saymakla bitmeyen ve içeriğindeki mineraller ile oldukça besleyici olan yeşil soğan salataların, yemeklerinde baş kahramanı oluyor. Bu yıl rekolte beklentilerinin karşılanması ve kilogram fiyatının yüksek seyretmesi üreticinin yüzünü güldürüyor. İhlas Haber Ajansı'ndan alınan bilgileri ışığında yeşil soğanın kilogram fiyatının tarlada 10 TL'den alıcı bulduğu belirtildi.

EGE'NİN VERİMLİ ÜRÜNLERİ

Üretim hacmi açısından Ege'nin en büyük kırsal mahallesi Acarlar, gece gündüz demeden arı gibi çalışmaya devam ediyor. Çiftçilik ve pazarcılık yaparak geçimini sağlayan vatandaşlar bin bir emek yetiştirdikleri ürünleri de emek emek hazırlayıp satışa çıkarıyor. Ilıman havası ve bereketli topraklarıyla ürün yetiştirmede oldukça verim sağlayan Aydın'da yeşil soğan hasadı da yüzleri güldürdü. Tek tek topraktan sökülerek bağ haline getirilen yeşil soğanlarda 10 TL'den alıcı buluyor.

yesil-sogan-hasat-1.jpg

400 TL'YE ÇALIŞIYORLAR

Toplanan yeşil soğanları İzmir ve Aydın'daki hallerde sattıklarını dile getiren Gökhan Tektaş, "Çok şükür yeşil soğan işi bu sene iyi gidiyor. Doğu illerinde yeşil soğan üretimi kış aylarında ancak seralarda yapılabilirken, Aydın'ın iklimi ılıman olduğu için bu dönemde de üretim yapabiliyoruz. Yeşil soğan, pırasa, roka, ıspanak eve maydanoz gibi yeşilliklerin üreticiliğini yapıyoruz. Genellikle sabahları Acarlar haline ürünümüzü götürüp satıyoruz ve siparişler alıyoruz. Günün belli saatleri genelde tarladayız, bazen bu gün boyu da olabiliyor. Soğan ayıklama ve demetleme işi de hava şartlarına göre zor olsa da onun da yevmiye ücreti 400 TL" dedi.

Bazı ürünlerin kısa sürede hasat edilmesi gerektiğini belirten Tektaş, yeşil soğanın dayanıklı ürünler arasında yer aldığını belirterek bahara kadar durabildiğini söyledi. C vitamini, potasyum, magnezyum ve demir içeren yeşil soğan bağışıklığı koruyarak güçlendirmektedir. Doğal beslenmenin temelinde yatan ürünlerden birinin yeşil soğan olduğunu dile getiren Tektaş, vatandaşlara da tüketmesi için tavsiyelerde bulundu.

yesil-sogan-hasat.jpg

YEŞİL SOĞANIN FAYDALARI

C vitamini, lif, folik asit, kalsiyum ve demir içerir.

Antioksidan özellikleri ile bağışıklığı güçlendirir.

Hastalıklara karşı korur.

Sindirim sistemini düzenler.

Kan şekerini dengeler.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN