TSK ve MİT, Erbil saldırısının planlayıcılarını vurdu

TSK ve MİT, Erbil saldırısının planlayıcılarını vurdu

Irak'ın Erbil kentinde Türk Başkonsolosluk görevlisinin şehit olduğu saldırının baş faili terörist Mazlum Dağ'ın yakalanmasının ardından, TSK ve MİT'in bugün Kuzey Irak'ta iki ayrı noktaya düzenlediği operasyonda, suikastin iki planlayıcısı vuruldu.

17 Temmuz'da Irak'ın Erbil kentinde bir restorana düzenlenen silahlı saldırıda, Türkiye'nin Erbil Başkonsolosluğunda görevli bir diplomat Osman Köse şehit oldu. Saldırıda bir Irak vatandaşı da hayatını kaybetti. 

Yerel medyaya konuşan saldırının gerçekleştiği restoranın sahibi, sivil giyimli ve üzerinde iki silah taşıyan saldırganın doğrudan konsolosluk çalışanlarını hedef alarak ateş açtığını söyledi.

19-07/25/thumbs_b_c_a035b2f6035516bf40105ed2431f5d9a.jpgSaldırının gerçekleştiği restoran

BAŞ FAİLİ YAKALANDI

Türkiye'nin saldırıya karşı 'Gereken cevap en kısa sürede verilecektir' açıklamalarının ardından Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY), Türk Başkonsolosluk görevlisinin şehit olduğu saldırıyı düzenleyen terörist Mazlum Dağ'ın yakalandığını duyurdu.

19-07/25/thumbs_b_c_4f88cb57fd6f8b2fe05278341445b077.jpg
Terörist Mazlum Dağ

IKBY, daha sonra saldırının baş faili Dağ'a yardım edenlerden birinin de yakalandığını açıkladı. Erbil Emniyet Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, "Erbil'deki restoranda düzenlenen terör saldırısının baş faili Mazlum Dağ'a yardım eden 'Dıjvar Mamend Yusuf' kod adıyla tanınan Muhammed Bisksız yakalandı" ifadesi kullanıldı. 

19-07/25/2019_temmuz_pic.jpg
Mazlum Dağ'a yardım eden Muhammed Bisksız

SUİKASTİN PLANLAYICILARI VURULDU

Saldırının ardından yerel istihbarat kaynaklarıyla bir araya gelen bölgedeki MİT birimleri, o kaynaklardan edinilen bilgiler ışığında planlayıcı teröristlerin yerini tespit ederek takibe aldı. Yapılan tespitlerin ardından TSK ile birlikte operasyon için harekete geçildi.

İlk operasyon 18 Temmuz’da Duhok kırsalındaki bir yol üzerinde gerçekleştirildi. Operasyonda teröristler etkisiz hale getirildi.

19-07/25/aw763150-02-pocalpxvceovubjqxams-q-1564050978.jpg

6 gün sonra ise Irak’ın kuzeyindeki Batifa kırsalında gerçekleştirilen operasyonda saldırıyı planlayan diğer teröristler hedef alındı. Bu operasyonda da teröristler etkisiz hale getirildi.

Bölgedeki kaynaklardan alınan bilgiye göre suikastla direkt bağlantıları tespit edilen 45 kişi gözaltına alındı.

 

 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN