TTB'nin çelenk bırakılmasına izin verilmedi

TTB'nin çelenk bırakılmasına izin verilmedi

14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle iş bırakan doktorlar, Taksim'deki Cumhuriyet Anıtı'na çelenk koyarak protesto yapmak isteyince polisle aralarında arbede yaşandı. Doktorlar, çelenkleri bariyerlerin önüne bıraktı.

14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle iş bırakan Türk Tabipleri Birliği ve istanbul Tabip Odası üyesi bir grup doktor, Taksim'deki Cumhuriyet Anıtı'nın önünde bir araya geldi. Çelenklerle protesto yapmak isteyen doktorlara polis müdahale etti.

4132352.jpg

POLİSLE ARBEDE YAŞANDI

Meydanda basın açıklaması yapılmasının yasak olduğunu gerekçe göstererek doktorları anıta sokmayan polis, sadece çelenk koymak isteyenlerin içeri girebileceğini söyledi. Bu sırada, içeri girmek isteyen doktorlar ile polis arasında kısa süreli arbede yaşandı. Arbede sırasında 89 yaşındaki Op. Dr. Erdinç Köksal yere düştü.

4132347.jpg

BİZE KONUŞAMAZSINIZ DENİLDİ

Polisle bir süre tartışan doktorlar, protesto amacıyla, çelenkleri demir bariyerlerin önüne bıraktı. İstanbul Tabip Odası Genel Sekreteri Prof. Dr. Osman Küçükosmanoğlu, "Bugün burada, 14 Mart'ın 102'nci yıldönümünde, her yıl yaptığımız gibi taleplerimizi içeren,14 Mart'ın anlamını bildiren bir açıklama yapmak ve çelenk koymak için 3-5 kişilik sembolik bir heyetle buraya geldik. Bize, 'Çelenk koymanızda bir sakınca yok, ancak konuşamazsınız' denildi. Biz, konuşamadığımız bir yerde, böyle bir tasarrufta bulunamayız. Bu yüzden engellemelerle karşılaştığımız polis barikatı önüne çelenklerimizi bırakıyoruz. Tüm meslektaşlarımın 14 Mart Tıp Bayramı kutlu olsun" diye konuştu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (7)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
7 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN