TÜİK ilişkili kuruluşa dönüştürüldü

TÜİK ilişkili kuruluşa dönüştürüldü

TÜİK'in bakanlığa bağlı yapısında değişiklik yapılarak ilişkili kuruluş olarak değiştirildi. Bu karara göre özerk yapıya sahip olan TÜİK'te başkan yardımcıları dışındaki personelin atanması için TÜİK Başkanı'na yetki verildi. Ayrıca daha önce 2 olan huzur hakkı ödemeleri de 4'e çıktı.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), hakkında Resmi Gazete'de yeni bir karar yayımlandı. Daha önce Hazine ve Maliye Bakanlığı'nda bağlı olan TÜİK, Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle ilişkili kuruluş yapısına dönüştürüldü.

BloombergHT'de yer alan habere göre; Kararnameyle 4 sayılı Bakanlıklara Bağlı, İlgili, İlişkili Kurum ve Kuruluşlar ile Diğer Kurum ve Kuruluşların Teşkilatı Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi'nin 598. maddesi değiştirildi.

İlgili maddede TÜİK için "Özel bütçeli, kamu tüzel kişiliğini haiz, Hazine ve Maliye Bakanlığı ile ilişkili" ifadeleri kullanıldı.

Yapılan düzenlemeyle başkan yardımcıları dışındaki personelin atanması için TÜİK Başkanı'na yetki verildi.

HUZUR HAKKI ÖDEMESİ 4'E ÇIKTI

TÜİK'in Hukuk Müşavirliği'nde de düzenleme yapılarak Hukuk Hizmetleri Daire Başkanlığı olarak yapılandırıldı.

Danışma kurullarında, özel ihtisas komisyonlarında ve inceleme araştırma gruplarında görev alacaklara ödenecek huzur hakkına ilişkin yapılan düzenlemede de daha önce ayda ayda en fazla iki olan huzur hakkı ödemesi dörde çıkarıldı.

BÖLGE MÜDÜRLÜKLERİNE DÜZENLEME

TÜİK'in bölge müdürlüklerinin merkezleri, Adana, Ankara, Antalya, Balıkesir, Bursa, Denizli, Diyarbakır, Edime, Erzurum, Gaziantep, Hatay, İstanbul, İzmir, Kars, Kastamonu, Kayseri, Kocaeli, Konya, Malatya, Manisa, Nevşehir, Samsun, Siirt, Trabzon, Van ve Zonguldak olarak belirlendi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN