Tunceli'de kaybolan Gülistan Doku'nun kaybolmasının üzerinden bin gün geçti

Tunceli'de kaybolan Gülistan Doku'nun kaybolmasının üzerinden bin gün geçti

Tunceli Munzur Üniversitesi'nde okurken ortadan kaybolan Gülistan Doku'nun kaybolması üzerinden bin gün geçti. En son erkek arkadaşı Zainal Abarakov'un yanında bulunan ve daha sonra adeta sırra kadem basan Doku için yapılan tüm aramalar sonuçsuz kaldı. Doku ailesi ise kayıp kızlarının bulunması için hem mecliste hem de yaptıkları sayısız açıklama ile Gülistan'ın bir an önce bulunmasını istedi.

Munzur Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu Çocuk Gelişimi Bölümü 2’nci sınıf öğrencisi Gülistan Doku’dan (21), 5 Ocak 2020 tarihinden bu yana haber alınmıyor. Doku’nun kaybedilişinin bininci gününe girdi fakat dosya iki yıldır hiçbir şekilde aydınlatılmadı. Doku dosyasının baş şüphelisi Zainal Abarakov birçok kez gözaltına alınıp serbest bırakıldı, avukatların, ailenin ve kadın örgütlerinin tepkilerine rağmen Abarakov tutuklanmadı.

Doku’nun dosyasına 28 Haziran’da giren belgeye göre, telefon sinyalinin en son tespit edildiği Sarı Saltuk Viyadüğü’nü gören ve yola uzaklığı nedeniyle net olmayan 3,5 saatlik güvenlik kamerası görüntüsü, iyileştirilmesi için Ulusal Kriminal Büro'ya gönderilmişti. Doku ailesi avukatı Ali Çimen, Ulusal Kriminal Büro'dan gelecek olan görüntünün önemine değinerek, soruşturmanın yönünün değişebileceğini söylemişti fakat gelinen aşamada hiçbir değişiklik yaşanmadı.

Doku’nun kaybedilişinin ilk gününden bu yana en son görüştüğü Abarakov'u sorumlu tutan aile, Abarakov'un tutuklanması için defalarca Adliye kapısında adalet talep etti.

‘BİN GÜNDÜR KIZIMA HASRETİM’

Gülistan’ın annesi Bedriye Doku, kızının bin gündür ortada olmadığını ifade ederek, “Allah için elinizi vicdanınıza koyun. Sizin çocuklarınız 2 saat okuldan gelmese ne yaparsınız. Kendinizi benim yerime koyun. Yetkililer bize bir türlü cevap veremiyor. Allah için bize cevap versinler. Ben bir anneyim, bin gündür kızıma hasretim” diye konuştu.

Gülistan'ın ablası Aygül Doku ise şöyle konuştu:

“Gülistan Doku nerede diye soruyorlar. Acılı bir ailenin ve tüm dünyanın sorduğu bu soruya artık yetkililer bir cevap versin. Bin gün susmaları için yetmedi mi. Bin gündür biz ağaca, taşa, suya sorduk, hiçbir cevap alamadık. Bin gündür Gülistan ortada yok. Gülistan’ı belki de bir kere öldürdüler ama bizi bin kere.”

untitled-1-copy-001.jpg

NE OLMUŞTU?

Munzur Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu Çocuk Gelişimi Bölümü 2’nci sınıf öğrencisi Gülistan Doku’dan (21), 5 Ocak 2020 tarihinden bu yana haber alınmıyor. En son üvey babası polis olan Zaynal Abarakov ile bir pastanenin önünde tartıştıktan sonra üniversiteye giden bir minibüse bindiği MOBESE kameralarına yansıyan Doku’nun akıbeti geride bırakılan iki yılda aydınlatılmadı. Dosyadaki tüm şüpheler Zaynal Abarakov ve polis olan babası Engin Yücer üzerinde yoğunlaşmasına rağmen her iki isim hakkında etkin bir soruşturma yürütülmedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN