Türk basınının önemli ismi Metin Münir hayatını kaybetti

Türk basınının önemli ismi Metin Münir hayatını kaybetti

Kıbrıslı gazeteci ve yazar Metin Münir, 79 yaşında hayatını kaybetti. Lefkoşa'da vefat eden Münir, Gine Ozanköy’deki evinde rahatsızlanmasının ardından kaldırıldığı hastanede tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Kıbrıslı gazeteci ve yazar Metin Münir, 79 yaşında Gine Ozanköy’deki evinde rahatlanmasının ardından hayatını kaybetti.

Öğle saatlerinde Gine Ozanköy’deki evinde rahatsızlanan Münir, ambulansa hastaneye kaldırıldı. Münir, Lefkoşa Yakın Doğu Hastanesi'nde yapılan cerrahi müdahaleye rağmen kurtarılamadı.

Son yıllarını KKTC Ozanköy'deki evinde geçiren Metin Münir, oradaki hayatını kendisine özgü üslubu ve çarpıcı doğa tasvirleriyle T24'teki köşesinde yazdı.

METİN MÜNİR KİMDİR?

Metin Münir, 1944’te Lefkoşa’da doğdu. Liseden sonra Ankara Siyasal Bilgiler Fakültesi’nde okudu ve gazeteci oldu.

Münir, öğrenimine ara verip iki sene Kıbrıs Harekâtı‘nda mücahitlik yaptı.

Turkish Daily News, BBC, London Times, Financial Times ve Sunday Times‘ın Türkiye temsilciliğini, Güneş Gazetesi‘nin bir buçuk yıl genel yayın yönetmenliğini, Yeni Yüzyıl, Yeni Binyıl, Sabah Gazetesi ve Vatan Gazetesi‘de köşe yazarlığı yaptı.

Münir, ilk işi olan Turkish Daily News’da, beş yıl çalıştı. Bundan sonra Financial Times ve Sunday Times’ın 12 yıl boyunca Türkiye temsilciliğini yaptı. Sonraki bir buçuk yıl Güneş gazetesinin genel yayın yönetmeni oldu. Yeni Yüzyıl, Sabah, Vatan ve Milliyet'te çalıştı.

2 Kasım 2012’de Milliyet’teki işine son verilen Metin Münir, 30 Haziran 2015 tarihinden 4 Temmuz 2020'ye kadar T24'te yazılarına devam etti.

Basılmış iki kitabı; Sabah Olayı, İstanbul, Altın Kitaplar Yayınevi, 1993 ve Ölümden sonraki hayatım, anı, İstanbul, Doğan Kitap, 2004 var.

Sona ermiş 2 evliliğinden olma 4 çocuk babasıdır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN