Türk tiyatrosunun altın çağından portreler: 'USTALARIN KİTABI' Toronto Üniversitesi koleksiyonunda

Türk tiyatrosunun altın çağından portreler: 'USTALARIN KİTABI' Toronto Üniversitesi koleksiyonunda

Amerikan Üniversiteler Birliği üyesi ve Kanada'nın ilk üniversitesi olan University of Toronto Libraries, Türk Tiyatrosu'nun altın çağına ışık tutan değerli bir eseri koleksiyonuna ekledi. Gazeteci ve girişimci Oğuzhan Toracı tarafından yazılan "35 Yıl ve Üzeri Kariyeri Olan 35 Usta ve Ünlü Tiyatro Sanatçısıyla Yüze Yüze" kitabı, bu özel koleksiyonun bir parçası oldu.

2013 yılında yayınlanan ve Türkiye'de 'Yılın Kitabı' seçilen bu eser, Türk Tiyatrosu'nun en parlak dönemlerine tanıklık eden sanatçıların hikayelerini, başarılarını ve yaşadıkları zorlukları anlatıyor. Kitapta, Yıldız Kenter, Haldun Dormen, Göksel Kortay, Ayla Algan, Can Gürzap ve Ali Poyrazoğlu gibi tiyatronun dev isimlerinin portreleri yer alıyor.

whatsapp-image-2024-01-19-at-20-46-50.jpeg

Bu eser, 2023 yılında, Toronto Üniversitesi'nin yabancı eser kategorisindeki koleksiyonuna dahil edilerek, Türk Tiyatrosu'nun küresel çapta tanıtılmasına katkı sağlıyor. Kitaptaki 35 sanatçının 15'i bugün hayatta olmasa da, anıları ve sanatları bu kitap aracılığıyla gelecek nesillere aktarılıyor.

whatsapp-image-2024-01-19-at-20-46-51.jpeg

Kitap, sadece bir anılar derlemesi olmanın ötesinde, Türk Tiyatrosu'nun ustalarının kültürel mirasını uluslararası platformda yaşatıyor. Toronto Üniversitesi Kütüphaneleri'nde yerini alan bu özel eser, Türk Tiyatrosu'nun değerini dünya çapında taçlandıran unutulmaz bir kaynak haline geliyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN