Türk vatandaşlığı ucuzlukta üçüncü sırada: Karayipler bile daha değerli

Türk vatandaşlığı ucuzlukta üçüncü sırada: Karayipler bile daha değerli

Türkiye en ucuza vatandaşlık satan üçüncü ülke oldu. Karayip ülkeleri Antigua ve Barbuda ile Dominik'ten sonra üçüncü sırada olan Türkiye'de vatandaş olabilmek için 250 bin dolarlık konut satın alınması yeterli.

Dünyada birçok ülke yatırım programları kapsamında ailelere vatandaşlık satıyor. Genelde konut satışıyla gerçekleştirilen vatandaşlık satışı bazen de belirlenen fona para yatırılmasıyla mümkün olabiliyor.

Türkiye vatandaşı olmak isteyen yabancıların ise 250 bin dolarlık bir konutu satın alması yeterli. Bu fiyat En ucuz vatandaşlık sunan Antigua ve Barbuda'dan sonra Türkiye'yi en ucuz vatandaşlık satan üçüncü ülke yapıyor.

KARAYİPLER BİLE DAHA PAHALI

Dünyanın en fakir ülkelerini içinde bulunduran Karayip bölgesindeki ülkeler dahi vatandaşlıklarını Türkiye'den pahalıya satıyor. Sözcü'den Özlem Ermiş Beyhan'ın haberine göre, Türkiye'den vatandaşlık almak, bir Karayip ülkesi olan St. Lucia'dan bile ucuz.

En ucuz vatandaşlık sunan Antigua ve Barbuda'da bir ailenin bu ada ülkesinin pasaportuna sahip olabilmesi için 140 bin dolar ödemesi gerekirken, Dominik'te ise Bir kişinin 200 bin doları ülkede oluşturulan fona yatırması ailesi ile birlikte ülke pasaportuna sahip olmaları mümkün.

Bu adada vatandaşlık için 300 bin dolarlık gayrimenkul satın almak gerekiyor. En ucuz vatandaşlık sahibi olunan 5'inci ülke olan Granada'da aile boyu vatandaşlık için 350 bin dolar yatırım gerekiyor.

4 AYDA VATANDAŞLIK

Türkiye vatandaşlığı almak isteyenlere hizmet veren pek çok global danışmanlık şirketi var. Bu şirketlerin internet sitelerinde TC vatandaşlığı işlemlerinin sorunsuz biçimde başvurudan itibaren 120 gün içinde tamamlandığı ifade ediliyor.

TC vatandaşlığının avantajları arasında Japonya ve Singapur gibi 110 ülkeye vizesiz ya da kapıdan vize alarak girme imkanı ve ABD'den 5 yılda bir yenilemeli yatırımcı vizesi alabilme imkanları sayılıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN