Türkiye-Çin savaşı kaçınılmaz! Türkiye'nin başka çaresi kalmadı yoksa…

Türkiye-Çin savaşı kaçınılmaz! Türkiye'nin başka çaresi kalmadı yoksa…

Dünyanın önde gelen ülkelerinden biri olarak karşımıza çıkan Çin ve Türkiye arasındaki sürtüşme devam ediyor. İki ülke arasında savaş artık kaçınılmaz görünüyor. Türkiye'nin onu yapmaktan başka hiçbir çaresi kalmadı. İşte tüm detaylar…

HİLAL NAS

Otomotiv sektöründeki rekabet kızıştıkça kızışıyor. Dünya devleri sektörde varlıklarını sürdürmek için çalışmalarına devam ederken yeni araçlarda sektördeki yerini alıyor. Sektörde geniş motor hacmi ve lüks segmentteki araçlar dikkat çekerken Avrupa ve Asyalı üreticiler de Amerika'ya oranla özel modeller üretmez stratejisini sürdürüyor. Avrupa ve Türkiye arasındaki tehlike büyürken Çinli üreticiler de savaştan kaçınmıyor.

TÜRKİYE-ÇİN REKABETİ KIZIŞIYOR

Eski Renault Türkiye CEO'su Hakan Doğu, dünya otomotiv pazarındaki rekabetin yeni boyutlarına dikkat çekti. Doğu, sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı paylaşımda, Kuzey Amerika pazarının tüketici tercihleri açısından her zaman farklı bir konumda olduğunu belirtti. Büyük araçlar, geniş motor hacimleri, pickuplar ve lüks segmentin bu pazardaki hakimiyetine vurgu yapan Doğu, Avrupalı ve Asyalı üreticilerin Amerika'ya özel modeller üretme stratejilerine değindi.

Image

Çin'in elektrikli araç (EV) pazarında benzer bir yol izlemek zorunda kaldığını ifade eden Doğu, düşük maliyetli ve yüksek teknoloji ürünleriyle Çin'in Rusya ve Latin Amerika pazarlarını kolaylıkla ele geçirebileceğini öne sürdü. Ancak asıl tehlikenin Avrupa ve Türkiye sanayisi için olduğunu belirtti. Ölçek ekonomisinden kaynaklanan avantajlarla Çin'in zaten güçlü bir konumda olduğunu vurgulayan Doğu, Avrupa ve Türkiye'nin bu rekabet karşısında sanayisini korumak için Çin'le ticari bir savaşa girmeksizin "kazan-kazan" dengesini bulması gerektiğini dile getirdi.

Hakan Doğu'nun analizi, Türkiye ve Avrupa'nın, Çin'in otomotiv sektöründeki yükselişine karşı nasıl bir strateji izlemesi gerektiği konusunda önemli ipuçları sunuyor. Çin'le herhangi bir ticari çatışmaya girmeden, her iki tarafın da fayda sağlayacağı bir dengenin bulunması, sektörün geleceği açısından hayati önem taşıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN