Türkiye deprem rekoru kırdı! Kandilli resmen duyurdu: 10 günlük rakamı duyanlar kulaklarına inanamadı

Türkiye deprem rekoru kırdı! Kandilli resmen duyurdu: 10 günlük rakamı duyanlar kulaklarına inanamadı

Kahramanmaraş merkez üssü olan 10 ili birden vuran 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremler taş üstünde taş bırakmadı. Binlerce vatandaşımız hayatını kaybederken yüzlerce bina yerle bir oldu. Depremin olmasının ardından yaşanan artıcı depremler ise yürekleri ağızlara getirdi. Peş peşe meydana gelen depremler herkesi korkuttu. Kandilli resmen duyurdu. Türkiye deprem rekoru kırdı. 10 günde ne kadar deprem olduğunu görünce küçük dilinizi yutacaksınız. İşte detaylar...

Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerde 10 gün geride bırakıldı. Asrın felaketi olarak bilinen ve binlerce vatandaşımızın hayatını kaybettiği depremler Kahramanmaraş, Kilis, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Malatya ve Hatay'da büyük yıkıma yol açtı. Bu 10 gün içerisinde meydana gelen depremlerin rakamını duyan kulaklarına inanamadı. Kandilli resmen açıkladı. Türkiye deprem rekoru kırdı. Bakın Türkiye'de 10 günde kaç tane deprem olmuş?

TÜRKİYE DEPREM REKORU KIRDI

6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen ve 10 ilimizi birden vuran depremlerin bilançosu her geçen gün artıyor. Binlerce vatandaşımız hayatını kaybederken bölgede taş üstüne taş kalmadı. Kandilli'den gelen resmi açıklama ise ağızları açık bıraktı. Türkiye deprem rekoru kırdı!

DUYANLAR KULAKLARINA İNANAMADI

10 gün içerisinde yaşanan depremleri paylaşan Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Haluk Özener, 10 kentte büyük yıkıma sebep olan depremlerin meydana geldiği 6 Şubat’tan, 15 Şubat saat 20.30’a kadar bölgede 4 bin 520 sarsıntı kaydettiklerini duyurdu.

b78.jpg

ÖLÜ SAYISI 35 BİNİ GEÇTİ

Depremin ilk anından itibaren bu yana gerçekleştirilen arama kurtarma faaliyetleri devam ederken, can kaybı da artıyor. Depremde şu ana kadar 35 bin 418 kişi hayatını kaybederken, 105 bin 505 kişi de yaralandı. Yıkılan bina sayısı ise 6 bin 444 oldu. Depremden etkilenen illerden 195 bin 962 afetzede tahliye edildi.

hjjhjh-4.jpg

OKULLAR TATİL EDİLDİ

Öte yandan ülke genelindeki okullarda 13 Şubat'a, afet bölgesindeki okullarda 20 Şubat'a kadar eğitim-öğretime ara verildi. Kamuya ait tüm uygun binalar, afetzedelerin barınma ihtiyaçları için tahsis edildi.10 ŞEHİRDE OHAL İLAN EDİLDİDepremin yaşandığı 10 şehir, genel hayata etkili afet bölgesi olarak ilan edildi. Arama-kurtarma faaliyetlerinin ve sonrasındaki çalışmaların süratle yürütülebilmesini temin için, Olağanüstü Hal kararı alındı. 10 şehirde OHAL durumu 3 ay sürecek.

hgghgh-2.jpg

10 İLDE OHAL İLAN EDİLDİ

Depremin yaşandığı 10 şehir, genel hayata etkili afet bölgesi olarak ilan edildi. Arama-kurtarma faaliyetlerinin ve sonrasındaki çalışmaların süratle yürütülebilmesini temin için, Olağanüstü Hal kararı alındı. 10 şehirde OHAL durumu 3 ay sürecek.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN