Türkiye ile Suriye arasında kritik güvenlik zirvesi

Türkiye ile Suriye arasında kritik güvenlik zirvesi

Yunanistan, düzensiz göçmenleri caydırmak için Türkiye sınırına 140 kilometrelik yeni bir çelik bariyer eklemeye hazırlanıyor. Hükümet, duvarın AB finansmanıyla genişletileceğini ve göç akınlarına karşı “tam koruma” sağlayacağını açıkladı.

Ankara, yarın Türkiye ve Suriye heyetlerini bir araya getirecek önemli bir buluşmaya ev sahipliği yapacak. Toplantıda iki ülke arasındaki güvenlik iş birliği, sınır hattındaki gelişmeler ve bölgesel istikrar konuları masaya yatırılacak.

Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, 12 Ekim 2025’te düzenlenecek toplantıya Türkiye adına Dışişleri Bakanı, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler ve MİT Başkanı İbrahim Kalın katılacak. Suriyeli yetkililerle yapılacak görüşmelerde, karşılıklı güvenlik mekanizmalarının güçlendirilmesi ve sahadaki son gelişmelerin değerlendirilmesi bekleniyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN