Türkiye ile Suudi Arabistan arasında "işbirliği" anlaşması

Türkiye ile Suudi Arabistan arasında "işbirliği" anlaşması

Türkiye ile Suudi Arabistan arasında "Tarım Alanında İşbirliği Mutabakat Zaptı" imzalandı. Anlaşmayı, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı anlaşmayı "Hayırlara vesile olmasını diliyorum" diyerek duyurdu.

Türkiye ile Suudi Arabistan tarım alanında işbirliği yapacak. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Suudi Arabistan Çevre, Su ve Tarım Bakanı Abdulrahman Al-Fadhli ile heyetler arası gerçekleştirilen görüşmede "Tarım Alanında İşbirliği Mutabakat Zaptı"nın imzalandığını bildirdi.

Yumaklı'nın, sosyal medya hesabından konuyla ilgili yaptığı açıklama şöyle

"Görüşmemiz sonunda imzaladığımız Tarım Alanında İşbirliği Mutabakat Zaptı'nın hayırlara vesile olmasını diliyorum"

ANLAŞMA NELERİ KAPSIYOR?

Tarım Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, anlaşma tarım sektörünün iklim değişikliğine uyumunun sağlanması, tarım alanında özellikle iklim değişikliği ile ilgili teknolojiler geliştirmek, tarımsal ürünlerin sürdürülebilir arzının sağlanması, biyoteknoloji, organik tarım, balıkçılık ve su ürünleri yetiştiriciliği ve tarımda kalite politikasının geliştirilmesi, tarım sektöründe suyun verimli kullanılması gibi konularfa işbirliğini kapsıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN