Türkiye yılan yuvasına döndü! 8 il diken üstünde: Eğer evde o sesi duyarsanız kaçın

Türkiye yılan yuvasına döndü! 8 il diken üstünde: Eğer evde o sesi duyarsanız kaçın

Yılan vakaları gün geçtikçe artmaya başladı. Türkiye’nin her yerinden zehirli zehirsiz yılan çeşitleri türemeye başladı. Uzmanlar 8 il için yılan alarmı verdi. Eğer o sesi gece duyarsanız hemen dışarı fırlayın…

Havaların ısınmasıyla birlikte yılan vakaları da artmaya başladı. Uzmanlar 8 il için yılan uyarısı yaptı. Evlere kadar giren yılanlar korkutucu olmaya başladı. Eğer çatıdan o sesi duyarsanız hemen yetkilileri arayın…

img-3679.jpeg

EVİN ÇATILI OLANLAR DİKKAT

Türkiye genelinde Mersin, Adana, Antalya, İstanbul, Trabzon, Yalova, Bursa, İzmir gibi şehirlerde yılanların görülme sıklığı artmış durumda. Uzmanlar, özellikle evlerinde çatı bulunan vatandaşların geceleyin duydukları kayma seslerinin bir yılan olabileceği konusunda uyarıda bulunuyor.

img-3513.jpeg

HER 3 EVDEN 1’İNDE YILAN ÇIKIYOR

Yılanlar sadece Türkiye’de değil, dünya genelinde de artan bir sorun haline gelmiştir. Özellikle Avustralya gibi ülkelerde yılanların görülme sıklığı oldukça yüksektir. Sunshine Coast Yılan Avcıları tarafından yapılan açıklamada, kırsal alanlarda her 3 evden birinde kesinlikle bir yılan bulunduğu belirtilmektedir.

img-3681.jpeg

O SESİ DUYARSANIZ BİLİN Kİ YILAN EVİNİZDE

Evinizin çatısında yılan varsa, büyük bir yılan ise kayma sesini duyabilirsiniz. Bu durum, gece uykusuz kalmanıza neden olabilir. Ancak Yılan Avcıları, çatıdaki yılanların aynı zamanda kemirgen nüfusunu kontrol ettiğini ve bu açıdan olumlu bir etkisi olabileceğini ifade etmektedir. Hatta meraklılarına, kış aylarında çatıda evcil piton beslemelerini önermektedir.

img-3682.jpeg

Elbette, olumsuz yönleri de olumlu yönlerinden daha fazladır. Yılanlar evin içine atık bırakabilir ve tavanda lekelere neden olabilir. Eğer çatıda dolaşan yılan dişi ise, üreme mevsiminde erkekleri de çatınıza çekebilir ve birden fazla yılanın çatınızda dolaşması sorununa yol açabilir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (12)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
12 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN