Türkiye'de para etmiyor diye ağaçları kesiliyor ama... Dünyada fiyatlar uçuşa geçti! Yüzde 75 zam

Türkiye'de para etmiyor diye ağaçları kesiliyor ama... Dünyada fiyatlar uçuşa geçti! Yüzde 75 zam

Türkiye'de para etmiyor denilerek ağaçları teker teker kesiliyor! Ancak dünyada durumlar tamamen farklı! Resmen fiyatları uçuşa geçti! O meyvenin suyuna yüzde 75 zam geldi...

Ülkemizde, portakalın bol üretimi ve düşük talep nedeniyle ağaçlar teker teker kesilirken, dünya genelinde ise portakal suyu fiyatları adeta gökyüzüne çıktı. Son bir yılda yaşanan yüzde 75'lik artışla, portakal suyu tarihindeki en yüksek fiyatları gördü.

TÜRKİYE'DE PORTAKAL AĞAÇLARI KESİLİYOR

portakal-fiyatlari-1.webp

Türkiye'de portakalın değerini kaybetmesi, üreticileri zor durumda bırakıyor. Fiyatlar o kadar düşük ki, dalında kalan portakallar için alıcı bulmak neredeyse imkansız hale geldi. Bu durum, birçok çiftçinin ağaçlarını kesmeye yönlendirdi.

1 YILDA PORTAKAL SUYU FİYATLARINA YÜZDE 75 ZAM

portakal-suyu-fiyat.webp

Ancak, dünya genelindeki portakal suyu fiyatları tamamen farklı bir tablo çiziyor. Tarım Editörü İrfan Donat'ın aktardığı bilgiye göre son bir yılda yaşanan yüzde 75'lik artış, portakal suyunun rekabetçi bir piyasa haline gelmesine neden oldu. Türkiye'de fiyatları dip seviyede seyreden portakalın aksine, dünya genelindeki talep artışı ve üretim zorlukları, portakal suyu fiyatlarını zirveye taşıdı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN