Türkiye’den de görülmüştü… Son 20 yılın en fazlası! İzlemek isteyen soluğu orada alacak! Daha önce hiç böyle görmediniz

Türkiye’den de görülmüştü… Son 20 yılın en fazlası! İzlemek isteyen soluğu orada alacak! Daha önce hiç böyle görmediniz

20 yıldır kimse böylesini görmedi. Kuzey ışıklarının tamamlanan döngüsü resmen görsel şölen yaşatacak. Muhteşem ışık gösterisini kaçırmak istemeyenler soluğu orada alacak. İşte Kuzey ışıklarının en iyi izleneceği noktalar…

Bu yıl Türkiye'den de görülen kuzey ışıkları herkesi heyecanlandırdı. Kutup ülkelerine ait bir ışık şöleni olduğu düşünülen kuzey ışıkları dünyanın farklı noktalarından da görülmeye başladı. Son 20 yılın en iyi Işık şöleni o noktalardan izlenecek. İşte Kuzey ışıklarının en iyi izleneceği noktalar…

11 YILLIK DÖNGÜ TAMAMLANDI

2024 yılında 11 yıllık güneş döngüsünün zirveye ulaşması Kuzey Işıklarında bir şölen yaratacak. Kuzey ışıklarının zirveye ulaşması ile en parlak hallerinin 2024 yılında görüleceği belirtildi. Güneş rüzgarının dünyanın manyetik alanıyla etkileşimi sonucunda doğal bir fenomen ortaya çıkarken böyle arktik bölgesinde muhteşem bir ışık gösterisi sunuluyor.

kuzey-isiklari-3.jpg

KUZEY IŞIKLARI EN İYİ NEREDEN İZLENİR?

2024 yılında 11 yıllık güneş döngüsünün tamamlanması Kuzey Işıklarının da en iyi halini ortaya çıkaracak. Kuzey ışıklarını İzlemek isteyenler en iyi Rotayı belirlemeye başladı. Eylül ve Nisan aylarında en güzel halinin ortaya çıktığı Kuzey Işıkları, Norveç, İsveç Lapland, İzlanda ve Kanada'nın bazı bölgelerinden izlenebilecek.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN