Türkiye’nin ekonomisini şahlandırıyor! 164 ülkeye yaptığı milyar dolarlık ihracatları rekor kırdı

Türkiye’nin ekonomisini şahlandırıyor! 164 ülkeye yaptığı milyar dolarlık ihracatları rekor kırdı

164 ülkeye yaptığı ihracat da adından söz ettiriyor milyar dolarları Türkiye ekonomisine kazandırıyor. 5,7 milyar dolarlık ihracatla tarihinin rekoruna imza attı. İşte tüm detaylar…

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO), Sakarya'da 2023 yılı kapsamında bir önceki yıla oranla %16'lık bir artış yaşandığını belirtti. 5,7 milyar dolarlık ihracat ile tarihin en yüksek yıllık ihracat rakamına ulaşan Sakarya tam 164 ülkeye ürün gönderimi gerçekleştiriyor. Geçtiğimiz yıl ihracatta başı çeken 5 ülke arasında Polonya, Fransa, İspanya, Birleşik Krallık ve İtalya yer alıyordu.

SANAYİDE YEŞİL IŞIK YANDI

SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Akgün Altuğ, Sakarya'nın her geçen gün dünya ticaretinde etkinliğini arttırmaya devam ettiğini söyledi. Sanayide yeşil dönüşümün teşvik edici uygulamalarla hayata geçirildiğini ifade eden Altuğ, ticaretin artık daha rekabetçi ve hızlı olmayı gerektirdiğini aktardı.

sanayi-uretim-kapak.jpg

Hem Türkiye'yi hem de dünyayı sarsan salgın hastalıklar, doğal afetler, sıcak savaşlar derken ticaretin dengesinin bozulduğunu işaret eden Altuğ, Sakarya'da geleceği dünden tasarladıklarını belirterek dünya için üretmeyi benimsediklerini aktardı. Yeşil dönüşümü Sürdürülebilir üretim merkezi olarak benimseyerek yatırımları Buna göre şekillendirdiklerini aktaran Akgün Altuğ, “Sanayide yeşil dönüşümü teşvik edici uygulamaları hayata geçiriyoruz. Ur-Ge projelerimiz buna örnektir. Bu hamlelerimizle umuyoruz ki ihracatta yükselişimiz devam edecek. İhracat rekorunu kırmamızdaki en büyük pay sahibi olan, yarattıkları katma değerli üretimle bizleri dünya ticaretinde öne taşıyan Sakarya'mızın kıymetli iş dünyasına teşekkür ediyorum." dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN