Türkiye'nin en gelişmiş en yaşanılası şehirleri! İsviçre'ye bile rakip çıktılar! Herkes yerleşmek için ev bakmaya başladı bile

Türkiye'nin en gelişmiş en yaşanılası şehirleri! İsviçre'ye bile rakip çıktılar! Herkes yerleşmek için ev bakmaya başladı bile

Türkiye'den İsviçre'ye rakip 5 şehir belli oldu. Bu şehirlerde yaşayanlar hiçbir yere ayrılmak istemiyor. Türkiye'nin yaşam kalitesi en yüksek 5 şehri yeni bir göç başlatacak. İşte İsviçre'ye rakip o şehirler…

Son günlerde yapay zeka kullanımı oldukça popüler bir hale gelmeye başladı. Türkiye'nin 81 şehrinde Milyonlarca kişi yaşamını sürdürürken yaşam kalitesi en yüksek 5 şehri belli oldu. Kişiden kişiye değişebilen yaşam kolaylığının yanı sıra insanların ekonomik sorunları ve sosyal problemler göz önüne alındığında güvenlik açısından yaşanılabilirliği en yüksek şehirlerde tek tek açıklandı. Dünyada en güvenilir ve yaşam kalitesi en yüksek ülkesi olan İsviçre'ye rakip çıkacak o şehirler tek tek açıklandı. İşte İsviçre'ye rakip o şehirler…

YAŞAM KALİTESİ EN YÜKSEK ŞEHİRLER BELLİ OLDU

Türkiye'de yaşam kalitesi en yüksek şehirler belli oldu. Yapay zeka tarafından belirlenen kriterler doğrultusunda belirlenen listede yer alan şehirlerde merak ediliyor. Yapay zeka ekonomik sorunlar sosyal sorunlar, çevresel sorunlar ve güvenlik sorunlarını göz önüne alarak Türkiye'nin yaşam kalitesi en yüksek şehirlerini açıkladı.

TÜRKİYE'DE YAŞAMASI EN KOLAY 5 ŞEHİR

izmir.jpg

İZMİR

Türkiye'nin en büyük 3 şehri olan İzmir ekonomik yapısının yanı sıra işsizlik oranı en düşük şehir olarak görülmektedir. Yaşam maliyetinin makul düzeyde olduğu görülürken eğitim olanaklarının da son derece iyi olduğu göze çarpıyor.

antalya-kapak-1.jpg

ANTALYA

Türkiye'deki en popüler turizm noktalarından biri olarak karşımıza çıkan Antalya, canlı ekonomisi ve düşük işsizlik oranı ile birlikte Türkiye'de yaşam kalitesi yüksek şehirler arasında adını yazdırdı. Turizm açısından gelişmiş olan şehrin yaşam maliyeti ise İzmir'e göre daha yüksek görülmektedir.

bursa.jpg

BURSA

Türkiye'nin büyük 4 şehri olarak bilinen Bursa güçlü bir ekonomiye sahiptir. İşsizlik olanakları açısından düşük rakamlar görülürken yaşam maliyetinin İzmir ve Antalya'ya göre daha düşük olduğu da görülmektedir. Şehirde eğitim olanakları da oldukça iyi durumdadır.

eskisehir-1.jpg

ESKİŞEHİR

Öğrenci şehri olarak bilinen Eskişehir'in eğitim olanakları tabii ki de oldukça iyi durumdadır. Türkiye'nin en zeki şehirleri arasında ilk sıraya yerleşen Eskişehir'in gelişmişlik açısından son derece iyi olduğu görülüyor. Güçlü ekonomisi ve düşük işsizlik oranı ile birlikte yaşam kalitesinin de makul düzeyde olduğu görülmektedir.

yalova.jpg

YALOVA

Bulunduğu konum itibariyle oldukça dikkat çeken Yalova, İstanbul'un yanı başında olması nedeniyle güçlü ekonomi ve düşük işsizlik oranına sahiptir. Birçok olana içerisinde barındıran şehirdeki yaşam maliyeti ise İstanbul'a göre çok çok düşük bir seviyede yer alıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN