Türkiye'nin en kaliteli zeytini o ilçeden çıktı! Ne Aydın ne de Gemlik... Tescilli zeytinler dünyada sadece orada yetişiyor

Türkiye'nin en kaliteli zeytini o ilçeden çıktı! Ne Aydın ne de Gemlik... Tescilli zeytinler dünyada sadece orada yetişiyor

Kaliteli zeytinin adresi yeniden değişti. Türkiye'nin en kaliteli zeytini artık ne Aydın'da ne de Gemlik'te yetişiyor. Dünyanın tescilini kazanan zeytinler artık orada yetişmeye başladı. İşte en kaliteli zeytinin çıktığı ilçe...

Türkiye'de tescilli zeytinler dünya tarafından kabul gördü. O bölgede yetiştirilen zeytinler, Aydın ve Gemlik'i geride bıraktı. En kaliteli zeytini yetiştirmesiyle ülke gündeminde yerini aldı. Tescilli zeytinler dünya üzerinde orada yetişiyor...

DÜNYADA EN İYİLER ARASINDA

Tescilli zeytinlerin adresi Balıkesir'in Edremit Körfez'i oldu. Yeşil çizik zeytiniyile Avrupa Birliği (AB) tarafından coğrafi işaret tescili almayı başardı. Edremit Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çetin, gazetecilerle yaptığı bir konuşma sırasında, 2018 yılında yapılan başvurusunun sonuçlandığını duyurdu. Bölgede üretilen yeşil çizik zeytinin coğrafi işaretinin Edremit Körfezi olduğu paylaşıldı.

250220201582625159a870c261.webp

BU ÜRÜNLERİ TERCİH EDİN

Edremit tarafından alınan ikinci tescil olduğuna değinen Çetin, mutluluklarını paylaştı. Türkiye'nin ve dünyanın en kaliteli - en nadide zeytinlerinden birini ürettiklerini söyleyerek, bölgede yetişen bir zeytin türü olduğunu belirtti. Zeytin ve zeytinyağının saklama koşullarına göre uzun süre nefis olma durumunu koruduğunu işaret etti.

İri olmasına rağmen oldukça lezzetli olduğunu söyleyen Çelik, yeşil çizik zeytinin lezzetini uzun süre koruyabildiğini belirtti. Edremit Körfezi'nde yetişen bir tür olarak çok kaliteli olduğunu vurguladı. Tüketicilere seslenen Çetin üzerinde coğrafi işaret ve Avrupa Birliği coğrafi tescil logosu olan ürünlerin tercih edilmesini önerdi.

thumbs-b-c-98f208585e54f5351e8f19a96076e029.jpg

LEZZETİNİ BURADAN ALIYOR

Zeytin Üreticileri Federasyonu Başkanı Mehmet Hakkı Semerci, Edremit Körfezi'nde üretilen yeşil zeytinin lezzetini nereden aldığını söyledi. Kazdağları ve Madra Dağı'nın eteklerinden mikroklima özelliğine sahip haadan aldığını işaret etti.

Avrupa'nın tescillediği bu lezzet hakkında Semerci, "Bizim ülkemizde daha az olmasına rağmen Avrupa'da tüketicinin bölgesel tescillere önem verdiğini ve bölgemiz çizik zeytini üreten üreticilerinin ürünlerinin daha hakkıyla temsil edileceğini ve değer bulacağını düşünüyorum." sözlerini paylaştı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN