Türkiye’nin İsviçre’si olarak biliniyor! Hem yazın hem kışın gelen gideni bitmiyor! Ankara, Bolu, Samsun’un yanı başında

Türkiye’nin İsviçre’si olarak biliniyor! Hem yazın hem kışın gelen gideni bitmiyor! Ankara, Bolu, Samsun’un yanı başında

Hem yaz aylarında hem de kış aylarında muhteşem manzaralar sunuyor Türkiye'nin İsviçre’si olarak biliniyor. Temiz havası, panoramik manzarası ve yaban hayatının yanı sıra doğal güzellikleri ile de yerli ve yabancı turistleri kendine hayran bırakan Türkiye'nin en güzel şehirlerinden biri oldu. Burayı keşfedenler bir daha başka bir yere gidemiyor. İşte Türkiye'nin İsviçre’si…

Türkiye'deki en güzel şehirlerden biri olarak karşımıza çıkan Kastamonu pek çok farklı doğal güzelliği ile herkesi kendine hayran bırakıyor. Türkiye'de İsviçre olarak biliniyor doğal parkları ve pek çok farklı aktivitesi ile yerli ve yabancı turistlerin uğrak noktası oluyor. Kastamonu'da gezilecek pek çok farklı Milli Park bulunurken gezebileceğiniz yerleri sizler için derledik. İşte Türkiye'nin İsviçre’si…

kure-daglari-milli-parki-002.jpg

KÜRE DAĞLARI MİLLİ PARKI:

Karadeniz'de nemli karstik orman ekosistemine sahip olan Küre Dağları Milli Parkı ulusal ve uluslararası bir öneme sahiptir. Küre Dağları milli Parkı'nda Valla, Çatak, Aydos ve Ulukaya Kanyonları, Ulukaya Şelalesi, Ilıca Şelalesi, Arıt'ta Gürdek Kayasını ziyaret edebilirsiniz.

Yamaç paraşütü, kaya tırmanışı ile birlikte foto safari, doğa yürüyüşleri, yaban hayatı gözlemi gibi pek çok farklı aktivitede yer alabilirsiniz. Küre Dağları Milli Parkı'nda köy evleri, geleneksel giysiler ile birlikte el sanatları ve yöresel yemekler herkesi hayran bırakıyor.

Festivaller: Sümenler Köyü Sorkun Yaylası Şenliği, Uluslararası Drahna Yöresel Keşkek Festivali.

Konaklama: Çadırlı kamp, günübirlik kamp, moteller, pansiyonlar, konukevleri.

ilgaz-dagi-milli-parki-002.jpg

ILGAZ DAĞI MİLLİ PARKI

Batı Karadeniz Bölgesi'nin İncisi Ilgaz Dağı Milli Parkı, önemli kuş, memeli ve bitki alanlarına sahip bir milli park olarak biliniyor. Kayak pistleri, Arpaseki Yaylası ve Uludağ Göknarı ormanları görülmeye değer yerler listesini adını yazdırıyor.

Ilgaz Dağı Milli Parkı'nda kayak, doğa yürüyüşleri, botanik turları, foto safari, oryantiring, dağ tırmanışı gibi pek çok farklı aktivitede bulunabilirsiniz. Bölgeye özgü çeşitli yemekler bulunurken özellikle helvasını tatmadan dönmemenizi tavsiye ederiz.

dipsizgol-kastamonu-002.jpg

DİPSİZGÖL TABİAT PARKI

Kastamonu Tosya'da yer alan Dipsizgöl Tabiat Parkı doğa yürüyüşleri, paintball, yaban hayatı için ideal bir alan sağlıyor. Bölgede bulunan Bungalov evlerde konaklama fırsatını değerlendirebilirsiniz.

yesilyuva-tabiat-parki-002.jpg

YEŞİLYUVA TABİAT PARKI

Kastamonu Abana üzerinde yer alan Yeşilyuva Tabiat Parkı deniz kenarında kamp yapma olanağı sağlarken doğa yürüyüşü ve paintball gibi çeşitli faaliyet fırsatları da sağlamaktadır.

sehit-serife-baci-tabiat-parki-002.jpg

ŞEHİT ŞERİFE BACI TABİAT PARKI

Bahar ve yaz aylarında rekreasyon amaçlı kullanılan Tabiat Parkı kamp yapma imkanı da sunuyor. Kastamonu merkeze 12 kilometre mesafede yer alan Şehit Şerife Bacı Tabiat Parkı Kastamonu'nun görülmeye değer yerleri arasında yer alıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN