Türkiye'nin 'normal hayat' planının detayları netleşiyor: Bu kez 3. doz gündemde

Türkiye'nin 'normal hayat' planının detayları netleşiyor: Bu kez 3. doz gündemde

Türkiye'nin 'normal hayat' planının detayları da netleşmeye başladı. Türkiye'de Eylül ayına kadar aşılama oranında her iki dozda da yüzde 70'e ulaşılması hedefleniyor. Hatırlatma dozu aşıları içinse Temmuz ayında planlamalar yapılması bekleniyor.

Toplumsal bağışıklık için aşılama oranında her iki dozda da hedef yüzde 70. Sağlık Bakanlığı Temmuz'un ikinci yarısında 18 yaş üstü herkesi aşılamayı planlarken, aşı akışının bu şekilde sürmesi halinde Ağustos sonunda toplumun tamamın tek doz aşıya ulaşabileceği belirtiliyor.

3. DOZ AŞILAR SINOVAC

Hürriyet'in haberine göre, hatırlatma dozlarıyla ilgili planlamalar sürüyor. İlk grup kişiler için 3. doz aşılar Temmuz ayında gündeme gelecek. Hatırlatma dozlarının Sinovac ile başlayacağı, buna yetecek kadar Sinovac akışının olduğu belirtiliyor. Ancak, isteyenlere üçüncü doz aşıları seçme şansı verileceği de ifade ediliyor.

AŞIDA KAFA KARIŞIKLIĞI BİTTİ

Yapılan çalışmada aşı ekiplerinin, en düşük aşı grubuna göre tarama oluşturduğu, bu kişilerin özel olarak aranarak aşı randevusu verildiği belirtiliyor. Ulaşmakta güçlük çekilenlere ekip gönderildiği, bir kişiye 100 kişilik hedef listeler verildiği aktarıldı. Aşılarla ilgili kafa karışıklığının ortadan kalktığı belirtiliyor.

02-001.jpg

AŞI UYGULAMASI GENİŞLETİLECEK

Ayrıca aşı uygulamasının kapsamının genişletileceği belirtildi. Geçen hafta organize sanayi bölgelerinde kurulu mobil aşı merkezleri gibi, eczanelerde aşı uygulaması yapılabilmesi için Sağlık Bakanlığı nezdinde girişimde bulunulduğu öğrenildi.

ÇOCUKLAR İÇİN AŞI NETLEŞMEDİ

Büyük AVM'lerde de aşı merkezleri kurulmaya başlandı. Bunun ilk örneği de Gaziantep'te oldu. Aşılama oranları açısından Edirne, Çanakkale, Sinop, Muğla, Balıkesir ilk 5'te yer aldı. Bu oranlara göre, toplumsal bağışıklığı ilk bu illerin yakalayacağı hesabı yapıldı.

Yapılan toplantılarda, 12-18 yaş grubu çocuklara okullar açılmadan aşı yapılması konusu ise halen tartışılıyor. İsrail, ABD ve Kanada gibi ülkeler, bu yaş grubunu aşı kapsamına aldı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN