Tutuklu avukat Can Atalay'a doğum günü sürprizi

Tutuklu avukat Can Atalay'a doğum günü sürprizi

Gezi Parkı davasında 18 yıl hapse mahkum edilerek tutuklanan avukat Can Atalay’ın yakınları Maçka Parkı’nda bir araya gelerek Atalay’a doğum günü mesajı gönderdi.

Gezi Parkı davasında ‘Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs’ suçlamasıyla 25 Nisan 2022’de açıklanan hükümle birlikte tutuklanan avukat Can Atalay’ın doğumgünü için yakınları Maçka Parkı’nda bir araya gelerek mesaj gönderdi.

Atalay’ın yakınları “Sen bizim Can’ımızsın İyi ki Doğdun” ve “Her felaketin haklı çıkardığı, doğayı, bilimi ve meslek etiğini savunan Gezi tutsaklarına selam olsun” pankartlarıyla Silivri Cezaevi’nde tutulan Atalay ve Gezi Parkı davasının diğer tutuklularına mesaj gönderdi.

NE OLMUŞTU?

Gezi Parkı eylemlerinden sonra Taksim Dayanışması bileşenleri hakkında ilk dava 2014 yılında açılmıştı. Bu davada Mücella Yapıcı ve Ali Çerkezoğlu’nun da aralarında yer aldığı beş kişiye ‘suç örgütü lideri olmak‘ ve ‘Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’na muhalefet etmek‘ suçlamaları yöneltilmişti. Nisan 2015’teki yargılama sonunda bütün sanıklar beraat etti, hâkim Taksim Dayanışması’nın eylemlerini ‘ifade özgürlüğü‘ olarak değerlendirdi.

Bu davadan dört yıl sonra 2019’da Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu savcılarından Yakup Ali Kahveci tarafından Osman Kavala’yla Taksim Dayanışması bileşenlerinden Mücella Yapıcı, Mimarlar Odası’nın avukatı Can Atalay ve ilk soruşturmada hakkında takipsizlik kararı verilen dönemin Şehir Plancıları Odası başkanı Tayfun Kahraman’ın aralarında olduğu ikinci bir iddianame hazırlandı. İstanbul 30’uncu Ağır Ceza Mahkemesi’nin yargıladığı 16 kişiden Türkiye’de bulunan dokuz kişi 18 Şubat 2020’de beraat etti. Kararda Kavala’nın tahliye edilmesine de hükmedilmişti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN