Tutulduğu kafesten gizlice kaçtı! Dünyanın en zehirli yeşil mamba yılanı kayıplarda: Gördüğünüz gibi arkanıza bakmadan kaçın

Tutulduğu kafesten gizlice kaçtı! Dünyanın en zehirli yeşil mamba yılanı kayıplarda: Gördüğünüz gibi arkanıza bakmadan kaçın

Dünyada birçok zehirli türde yılan bulunmakta. Bazı yılanlar beslenmek ya da farklı amaçlar için insanların gözetiminde tutulabiliyor. Onlardan biri olan ve son derece zehirli yeşil mamba yılanı kafesinden kaçtı. Dünyanın en zehirli yeşil mamba yılanı kayıplarda! Uzmanlar acil durum uyarısında bulundu. Gördüğünüz gibi arkanıza bakmadan kaçın.

Yeşil rengi ile herkesi kendine çeken ancak oldukça zehirli olan yeşil mamba yılanı olduğu kafesten kaçtı. Polis ekipleri tarafından yapılan açıklamada, son derece zehirli olduğu belirtilen yeşil mamba yılanının henüz bulunamadığı belirtildi. Uzmanlar son dakika olarak uyardı. Gördüğünüz gibi kaçın. Tek ısırığı öldürmesine yeter.

DÜNYANIN EN ZEHİRLİ YILANI KAFESİNDEN KAÇTI

Ekipler tarafından yapılan açıklamada yaklaşık 1,80 ila 2 metre boyunca yeşil renkli yılanın pazartesi günü Tilburg tren istasyonuna yakın bir bölgede olan Goudenregenstraat'taki bir evden kaçtığı belirtildi.

Belediye, yılanın en kısa sürede nasıl bulunabileceğini görmek için uzmanları çağırdı. Bu kapsamda bir iz takip köpeği görevlendirildi. Evin hem içinde hem de dışında arama yapıldı.

tutuldugu-kafesten-gizlice-kacti-dunyanin-en-zehirli-yesil-mamba-yilani-kayiplarda-gordugunuz-gibi-arkaniza-bakmadan-kacin-2.jpg

GÖRDÜĞÜNÜZ GİBİ ARKANIZA BAKMADAN KAÇIN

Uzmanlar hayvanın karanlık ve sıcak alanları sevdiğini, bu nedenle yılın bu zamanında dışarı çıkma olasılığının düşük olduğunu belirtiyor. Isırığının ölüm olduğunu belirtilirken, ısırılan kişilerin derhal tıbbi yardım alması gerektiğine dikkat çekiliyor. Uzmanlara göre, yeşil mamba yılanı genellikle saldırmaktan çok kaçmayı tercih eden bir yapıya sahip ancak bu hayvanla karşılaşmanız halinde uzak durmanız gerekiyor.

ÖLÜMCÜL ISIRIKLARA SAHİP

Mamba ısırıkları son derece tehlikelidir ve acil tıbbi müdahale sağlanmadığında ölümle sonuçlanabilir. 1960’larda panzehiri yaygınlaşana kadar bütün kara mamba ısırıkları ölümle sonuçlanmıştı! Bugün tıbbı yardımın çok uzak olduğu kırsal bölgelerde hala ölümcüldür.

tutuldugu-kafesten-gizlice-kacti-dunyanin-en-zehirli-yesil-mamba-yilani-kayiplarda-gordugunuz-gibi-arkaniza-bakmadan-kacin.jpg

Tüm mambaların çabuk etki eden ve kurbanının kaslarını felç eden nörotoksik zehirleri vardır. Semptomları arasında göğüs ve gırtlak daralması, yüz kaslarında kademeli felç, göz kapaklarının hissiz kalarak kapanması örnek verilebilir. Zehir üretimi, iri kara mambalarda 100-400 mg arasında değişebilir ki insanlar için ölümcül doz sadece 10-15 mg’dır. Her yılanda birçok insanı öldürecek miktardan fazla zehir bulunur. Kötü ısırıklar dakikalar içinde yaşamsal tehlike yaratabilir ve kurban tedavi edilmezse solunum yetmezliğinden dolayı ölüm gerçekleşir. Yeşil mambaların her üç türü de daha az saldırgandır ve daha az zehir üretir; bundan dolayı ısırıkları mutlak ölümcül değildir. Aslında yeşil mambaların ısırma ihtimali daha azdır, bunun sebebi; bir ölçüde ağaçta yaşıyor olmaları ve insanlarla daha az temas kurmaları ve bir ölçüde kara mambalardan daha çekingen olmalarıdır. Mambalar kolaylıkla zararsız yılanlarla karıştırabilirler. Genç dönemlerinde; özellikle yeşil türlerinin, bazı zararsız çalı yılanları (mesela Phılothamnus) türlerinden ayırt edilmesi olanaksızdır; ayrıca yetişkinleri ağaç yılanlarına (Pkpholidus typus) benzemektedir. Kara mambalar yetişkinken çok uzun olduklarından dolayı kolayca ayırt edilir, ancak gençken aynı bölgede yaygın olan Psammophis türü kum yılanlarıyla benzerlik gösterir. Mambaların tanımlanmasındaki karışıklıklar genellikle onlara çok benzeyen yılan türlerinin aleyhine çalışır. İnsanlar, bazen Afrika’da her yeşil ve siyah yılanın yeşil mamba ya da kara mamba (bununla birlikte yaygın isimlerine rağmen mambalar asla siyah olmazlar) olduğuna inanır. Bu karışıklık, turist safarilerini etkilese de; maalesef genelde zararsız bir yılanın ölümüyle sonuçlanır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN