'Tweet atmasın' şikayeti

'Tweet atmasın' şikayeti

Türkiye'nin gündemi haline gelen Rabia Naz'ın şüpheli ölümünde acılı baba Şaban Vatan, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nurettin Canikli hakkında 'örtbas' iddiasını ortaya attı. Babanın sosyal medyadaki paylaşımları için daha önce şikayetçi olan Canikli, yeni dilekçe verdi. Başvuruda, baba Vatan'ın sosyal medya paylaşımlarıyla 'hakaret ve iftirada bulunduğu' öne sürüldü.

Giresun'un Eynesil ilçesinde geçen yıl şüpheli bir şekilde hayatını kaybeden 11 yaşındaki Rabia Naz Vatan ile ilgili soruşturma sürüyor. Olayda baba Şaban Vatan, kızının evlerinin bulunduğu binadan atlayıp intihar ettiği iddialarını kabul etmeyip, "Kızıma ticari bir araç çarptı. Çapran kişiler daha sonra kızımı hastaneye götüreceklerine evin önüne bırakıp kaçtı" dedi. Baba Vatan'ın iddialarının hedefinde de Eynesil Belediye Başkanı'nın yeğeni bulunuyor.

Bu kişinin bazı siyasiler tarafından korunduğunu da ileri süren baba Vatan, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nurettin Canikli'yi de örtbas iddialarıyla suçladı. Geçtiğimiz haftalarda ise Giresun Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturmayı sil baştan başlatıp daha önce ifadeleri alınan 60 tanığın tekrar dinlenmesi için harekete geçti.

Geçtiğimiz ay hakkında zorla psikiyatrik muayeneye tabi olması kararı verilen Baba Vatan'ın "örtbas" iddialarıyla suçladığı Canikli ise baba Vatan'dan ikinci kez şikâyetçi oldu. Baba Vatan'ın twitter hesabından paylaştığı Canikli'nin şikâyet dikekçesinde, "Bilişim yoluyla sosyal medya üzerinden iftira, hakaret, tehdit ve kişilik haklarına saldırı" suçlaması yöneltildi. Başvuruda, "Şüpheli her ne kadar acılı da olsa eleştiri ve paylaşımlarında kişilik haklarına saldırı içeren gerçek dışı beyan, iftira ve hakaretlerde bulunmaktadır" denildi.

Giresun Cumhuriyet Başsavcılığı'na iletilen dilekçede en dikkat çeken bölüm ise Vatan'ın sosyal medya hesaplarının kapatılması yönündeki talep oldu. Canikli'nin avukatı baba Vatan hakkında hakkında kamu davası açılmasını ve üst sınırdan cezalandırılmasını isteyerek, "Şüphelinin suçu sosyal medya hesapları üzerinden yapıyor olması ve delillerin delillerin de karartılmasını da önlemek amacıyla facebook ve twitter hesaplarının dondurulması veya erişimin kısıtlanmasını talep ediyoruz" ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN