Üç partiden ortak açıklama: 3 lider ortak grup kurmak için görüştü

Üç partiden ortak açıklama: 3 lider ortak grup kurmak için görüştü

14 Mayıs seçimlerine CHP listelerinden giren DEVA Partisi 15, Gelecek Partisi 10 ve Saadet Partisi de 10 milletvekili çıkardı. Meclis'te yeni bir grup kurmak için yapılan görüşmelerin ardından DEVA Partisi yaptığı açıklamada, Gelecek ve Saadet Partisi ile yapılan görüşmeler sonucu üç partinin grup kurma kararı aldığını açıkladı. Görüşülen hususlar partilerin yetkili organlarında değerlendirilecek.

14 Mayıs seçimlerine CHP listelerinden giren DEVA Partisi 15, Gelecek Partisi 10 ve Saadet Partisi de 10 milletvekili çıkardı. Seçimlerin ardından DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ve Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, seçim sonuçlarını değerlendirdi.

DEVA Partisi, Meclis'te yeni bir grup kurmak için yapılan görüşmelerin ardından DEVA, Gelecek ve Saadet Partisi'nin bir araya gelerek grup kurma kararı aldığını duyurdu. Görüşülen hususlar partilerin yetkili organlarında değerlendirilecek.

DEVA Partisi'nin yaptığı açıklama şu şekilde:

"Genel Başkanımız Sayın Ali Babacan, Gelecek Partisi Genel Başkanı Sayın Ahmet Davutoğlu ve Saadet Partisi Genel Başkanı Sayın Temel Karamollaoğlu ile bir araya gelerek, seçim sonuçlarını değerlendirmişler, TBMM çalışmalarında ortak grup oluşturma başta olmak üzere siyasal alandaki iş birliği modaliteleri konusunda istişarelerde bulunmuşlardır. Görüşülen hususlar Partilerin yetkili organlarında değerlendirilecektir."

"ORTAK GRUP OLUŞTURMA BAŞTA OLMAK ÜZERE..."

Gelecek Partisi Lideri Davutoğlu'nun sosyal medya hesabından konu ile ilgili yaptığı açıklama ise şöyle:

"Deva Partisi Genel Başkanı Sayın Ali Babacan ve Saadet Partisi Genel Başkanı Sayın Temel Karamollaoğlu ile bir araya gelerek seçim sonuçlarını değerlendirdik. TBMM çalışmalarında ortak grup oluşturma başta olmak üzere siyasal alandaki iş birliği modaliteleri konusunda istişarelerde bulunduk. Görüşülen hususları partilerimizin yetkili organlarında değerlendireceğiz."

"SİYASİ ALANDAKİ İŞBİRLİĞİ MODELLERİ HAKKINDA İSTİŞAREDE BULUNDUK"

Saadet Partisi'nin sosyal medya hesabından seçim sonuçlarının değerlendirilmesinin ardından grup kurulmasına yönelik alınan karar ile ilgili yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"Genel Başkanımız Temel Karamollaoğlu, Gelecek Partisi Genel Başkanı Sayın Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu ve DEVA Partisi Genel Başkanı Sayın Ali Babacan bir araya gelerek seçim sonuçlarını değerlendirmişlerdir. Ayrıca TBMM çalışmalarında ortak grup kurulması başta olmak üzere siyasi alandaki işbirliği modelleri hakkında istişarede bulunmuşlardır. Görüşülen hususların partilerin yetkili kurullarında değerlendirilmesine karar verilmiştir. Gelişmeler hakkında kamuoyu bilgilendirilecektir."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (8)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
8 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN