Serkan Özcan'dan dikkat çeken açıklama: Gelecek ve DEVA'nın ayrı olmasını izah edemiyorum

Gelecek Partisi Sözcüsü Serkan Özcan'dan Gelecek Partisi, DEVA Partisi ve Saadet Partisi'nin mecliste grup kurma çalışmaları ile ilgili olarak açıklamalar geldi. Özcan, Davutoğlu'nun sağ siyaseti bir araya getirmek için uğraştığını söylerken, DEVA Partisi ve Gelecek Partisi'nin ayrı olmalarını vatandaşlara anlatamadığını ifade etti. Özcan, konu ile ilgili olarak, "DEVA ve Gelecek için grup kurmak sebebiyle bir araya gelen tabela partisinin altında bulunmak doğru bir yaklaşım değil" dedi.

14 Mayıs'ta gerçekleşen 28. Dönem Milletvekili Seçimlerinde CHP listeleri altında seçime giren DEVA Partisi 15, Gelecek Partisi 10 ve Saadet Partisi de 10 milletvekili çıkardı. Durum böyle olunca da, vatandaşlardan, 'ortak parti kurulmalı' çağrıları geldi. Konu ile ilgili üç partinin liderlerinden geçtiğimiz günlerde gelen olumlu açıklamaların ardından bu kez Gelecek Partisi Sözcüsü Serkan Özcan konuştu.

Gelecek Partisi ve DEVA Partisi'nin birleşmesi gerektiğini söyleyen Serkan Özcan, Sözcü TV'de İpek Özbey'in sorularını yanıtlarken, DEVA ve Gelecek'in ayrı olması vatandaşlara izah edemediğini söyledi. Özcan, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'nun sağ siyaseti bir araya getirmek için uğraştığını söylerken, "DEVA ve Gelecek için grup kurmak için bir araya gelen tabela partisinin altında bulunmak doğru bir yaklaşım değil" dedi.

Serkan Özcan'ın konu ile ilgili olarak ifadeleri şu şekilde:

"Sağ siyasetin beraber hareket etmesi konusunda Ahmet Davutoğlu'nun çok ciddi bir çabası oldu. Benim genel başkanım olduğu için söylemiyorum. Bunu başka birisi de yapmış olsaydı söylerdim. Bedelsiz bir mağlubiyet olmaz. Kendi partimi de işin içine katarak, burada kurumsal bir ortaklık, bir ittifak yapılmış. Bunun bedeliyle ilgili herkes bir şeyler yapmalı, söylemeli hatta eyleme geçmeli.

Ama ikinci cümlem de şu; sağ siyasetin kendini daha güçlü hissedebileceği bir düzlem oluşması için bunu söylemezsem, birlikte olduğum insanlara haksızlık etmiş olacağımı düşünerek söylüyorum bunu. Bunu Meral Hanım için de hissetseydim, Ali Bey için de hissetseydim, Temel Bey için de hissetseydim söylerdim.

'AHMET HOCA'NIN ÇABALARINA ŞAHİDİM'

En azından, muhafazakar, dindar, dini salihler ile oy veren AK Parti kitlesinin içinde önemli bir yer bulmuş insanlara daha doğrudan etki edebilecek daha güçlü, anlamlı bir siyaset için ben Ahmet Hoca'nın çabalarına şahidim.

DEVA ve Gelecek'in ayrılığını biz sokakta anlatamadık. Anlatabilen varsa gelsin bana anlatsın. Ben anlatamadım. On tane insan görüyorum, bunlar bir ya da iki tanesi bana, 'Siz İYİ Parti'de miydiniz?' diyor. Kalan sekizinin yarısı 'DEVA'da mısın', yarısı 'Gelecek'te misin' diyor bana. Ben organik bir birleşen olmasından yanayım. DEVA ve Gelecek için grup kurmak için bir araya gelen tabela partisinin altında bulunmak doğru bir yaklaşım değil."

NE OLMUŞTU?

DEVA Partisi, mecliste yeni bir grup kurmak için yapılan görüşmelerin ardından DEVA, Gelecek ve Saadet Partisi'nin bir araya gelerek grup kurma kararı aldığını geçtiğimiz günlerde duyurdu. Üç partiden de, görüşmeler sonrasında açıklamalar gelmişti.

DEVA'DAN AÇIKLAMA: DEĞERLENDİRİLECEK

DEVA Partisi konu ile ilgili olarak şu açıklamayı yapmıştı:

"Genel Başkanımız Sayın Ali Babacan, Gelecek Partisi Genel Başkanı Sayın Ahmet Davutoğlu ve Saadet Partisi Genel Başkanı Sayın Temel Karamollaoğlu ile bir araya gelerek, seçim sonuçlarını değerlendirmişler, TBMM çalışmalarında ortak grup oluşturma başta olmak üzere siyasal alandaki iş birliği modaliteleri konusunda istişarelerde bulunmuşlardır. Görüşülen hususlar partilerin yetkili organlarında değerlendirilecektir."

DAVUTOĞLU'NDAN AÇIKLAMA

Gelecek Partisi Lideri Davutoğlu'nun sosyal medya hesabından konu ile ilgili yaptığı açıklama ise şöyle:

"Deva Partisi Genel Başkanı Sayın Ali Babacan ve Saadet Partisi Genel Başkanı Sayın Temel Karamollaoğlu ile bir araya gelerek seçim sonuçlarını değerlendirdik. TBMM çalışmalarında ortak grup oluşturma başta olmak üzere siyasal alandaki iş birliği modaliteleri konusunda istişarelerde bulunduk. Görüşülen hususları partilerimizin yetkili organlarında değerlendireceğiz."

SAADET PARTİSİ: KAMUOYU BİLGİLENDİRİLECEK

Saadet Partisi'nin sosyal medya hesabından seçim sonuçlarının değerlendirilmesinin ardından grup kurulmasına yönelik alınan karar ile ilgili yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"Genel Başkanımız Temel Karamollaoğlu, Gelecek Partisi Genel Başkanı Sayın Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu ve DEVA Partisi Genel Başkanı Sayın Ali Babacan bir araya gelerek seçim sonuçlarını değerlendirmişlerdir. Ayrıca TBMM çalışmalarında ortak grup kurulması başta olmak üzere siyasi alandaki işbirliği modelleri hakkında istişarede bulunmuşlardır. Görüşülen hususların partilerin yetkili kurullarında değerlendirilmesine karar verilmiştir. Gelişmeler hakkında kamuoyu bilgilendirilecektir."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (15)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
15 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN