'Uçan tabut'ta yaşam sınavı: Boğaziçi Üniversitesi Kilyos Kampüsü, çürük raporuna rağmen faaliyette!

'Uçan tabut'ta yaşam sınavı: Boğaziçi Üniversitesi Kilyos Kampüsü, çürük raporuna rağmen faaliyette!

Çürük raporuna rağmen ağır hasarlı binalarda eğitime devam eden Boğaziçi Üniversitesi'nin Kilyos Kampüsü'nde de durum farklı değil. Boğaziçi Üniversitesi Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanlığı'nın yayımladığı raporda, kampüste deprem riskinin yüksek olduğu belirtildi fakat atılan hiçbir adım yok. Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanı Soner Melih Kural’ın 'uçan tabut' olarak nitelendirdiği kampüsteki yurtta hala öğrenciler kalıyor.

EDA NARİN | KARAR

Türkiye’nin en köklü ve başarılı üniversitelerinden Boğaziçi Üniversitesi’nde eğitim ağır hasarlı binalarda devam ediyor. Kuzey Kampüsü’nde yer alan Kare Blok ile YADYOK-II binası, Aptullah Kuran Kütüphanesi, Turgut Noyan binası, İstanbul Valiliği Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından 2013 yılında “Riskli Yapı” olarak belirlenmişti. Fakat üzerinden 10 yıl geçmesine rağmen Boğaziçi’nin payına düşen ‘yaşam sınavı’ vermek oldu. Seslerini duyurmaya çalışan öğrenciler ise “Kayyum atamasındaki hızlı refleks deprem için neden gösterilmiyor?” diye tepki gösterdi.

GÖZ GÖRE GÖRE GELEN TEHLİKE DEPREM RAPORUNDA

Boğaziçi Üniversitesi Kuzey Kampüsü’ndeki ağır hasarlı binaların fotoğraflarına ulaşan karar.com, şimdi de Kilyos Kampüsü’ndeki ihmali gözler önüne seriyor. Boğaziçi Üniversitesi Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanlığı’na bağlı ve Dünya Bankası’nın finanse ettiği Kamu Binalarında Deprem Dayanımı ve Enerji Verimliliği (KADEV) Projesi, göz göre göre gelen tehlikeyi ortaya çıkardı.

kilyos.jpg

'DEPREM RİSKİ YÜKSEK'

Boğaziçi Üniversitesinde belirlenen binalarda depreme karşı güçlendirme ve enerji verimliliği müdahalelerini desteklemeyi amaçlayan projede şu değerlendirmelere dikkat çekildi:

  • 2007 yılından önce yapılmış,
  • Deprem riski yüksek ve enerji verimliliği düşük olan.

'UÇAN TABUT'TA HALA ÖĞRENCİLER KALIYOR

KADEV Projesi kapsamında hazırlanan ve depreme dayanıklı olmadığı belirtilen rapora rağmen Kilyos Kampüsü’ndeki yurtlarda hala öğrenciler kalıyor. Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanı Soner Melih Kural’ın Nisan 2022’de Uçaksavar Lojmanı’nda düzenlenen toplantıda ‘uçan tabut’ olarak nitelendirdiği kampüse ilişkin adım atılmış değil.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN