Uyuyan dev uyandı! Dün geceki depremin ardından korkutan uyarı... Prof. Dr. Bektaş: Tedirgin edici

Uyuyan dev uyandı! Dün geceki depremin ardından korkutan uyarı... Prof. Dr. Bektaş: Tedirgin edici

Gümüşhane’nin Kelkit ilçesinde gece saat 01.15’te 4,3 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem, Trabzon ve diğer çevre illerden de hissedilirken Prof. Dr. Osman Bektaş korkutan bir uyarıda bulundu. Bektaş, depremin yaşandığı segmentin uzun zamandır gerilme biriktirdiğini belirterek tedirgin edici olduğunu söyledi…

ESMAGÜL KOÇAK | KARAR

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından aktarılan bilgilere göre, gece saat 01.15’te merkez üssü Gümüşhane Kelkit olan 4,3 büyüklüğünde deprem yaşandı. Derinliği 15,3 km olarak belirlenen deprem Trabzon ve diğer çevre illerden de hissedildi.

Deprem Kelkit ilçesi kadar Gümüşhane’nin merkezinde de hissedildi. Kısa süreli sarsıntıyla çevre halkı korkuya kapılırken, özellikle yurtlardaki üniversite öğrencileri kendilerini sokağa attı. 6 Şubat depremini yaşayan öğrenciler geceyi bahçede geçirmeyi tercih etti.

kelkit-gumushane-deprem-1.jpg

BU SARSINTI TEDİRGİN EDİCİ

Öte yandan Prof. Dr. Osman Bektaş’tan da korkuları artıran bir paylaşım geldi. X hesabından gece meydana gelen depremle ilgili paylaşımda bulunan Osman Bektaş; depremin Kuzey Anadolu Fayının Kuzey kolu olan Kelkit-Aşkale-Erzurum istikametine uzanan fay segmentinde geliştiğini ve bu segmentin uzun zamandır bir gerilme biriktiren sismik boşluğa denk geldiğini ve bu yüzden de tedirgin edici olduğunu aktardı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN