Uzman öğretmenlik sınav muafiyeti olan öğretmenler dikkat! Bu şartların sağlanması gerekiyor!

Uzman öğretmenlik sınav muafiyeti olan öğretmenler dikkat! Bu şartların sağlanması gerekiyor!

Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde bulunan uzman öğretmenleri ilgilendiren önemli bir açıklama yapıldı. Uzmanlıkta basamak atlamak isteyen öğretmenler için belirlenen süreç için yeni açıklamalar peş peşe geldi. Artık bu sisteme uyulacak. İşte uzman öğretmenlik süreci…

Milli Eğitim Bakanlığı uzman öğretmenlik sınavından muaf olan öğretmenleri ilgilendiren önemli bir açıklamaya imza attı. Kademe yükselmek isteyen ve sınavdan muaf olan öğretmenler için geçerli olacak yeni sistem ve eğitim programları için uyarılar peş peşe geldi. Duyuru kapsamında yüksek lisansını tamamlamış olan öğretmenler ve sınavdan muaf olan öğretmenler hedef alındı. İşte uzman öğretmenlik süreci…

UZMAN ÖĞRETMENLİK SINAV SÜRECİ

30 Mayıs-9 Haziran tarihleri arasında başvuruları tamamlanan uzman öğretmenlik sınavları için süreç tamamlandı. Uzman öğretmenlik kademesine yükselmek isteyen öğretmenler sınava tabi tutulurken belirlenen şartların sağlanması gerekiyor. Şartları sağlayan öğretmenler sınav başvurusunda bulunabilirken sınav sonrasında öğretim kariyer basamakları kapsamında öğretmenlik kademesine yükselebilecekleri belirtildi. Uzman öğretmenlik kademesine yükselen kişiler ise başöğretmenlik sınavına katılmaya hak kazanmış olacak.

ogretmen-1.jpg
9 Haziran 2023 tarihinde tamamlanan sınav başvuruları sonrasında milli eğitim Bakanlığından açıklamalar peş peşe geldi. Yüksek lisans sürecini tamamlamış ve sınavdan muaf olan öğretmenler için eğitim programına başvurmaları gerektiği hatırlatıldı. Milli Eğitim Bakanlığı öğretmenlerin başvuru sürecini kaçırmaması için uyarıda bulundu.


KİMLER UZMANLIK SINAVINA GİREBİLECEK?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan açıklama doğrultusunda uzman öğretmenlik sınavına sadece belirli şartları sağlayan öğretmenlerin girebileceği belirtildi. Bakanlık tarafından belirlenen şartlar şu şekildedir:

okul-ders.jpg

  • Uzman öğretmenlikte en az 10 yıl hizmetinin bulunması,
  • Uzman öğretmen olarak görev yapıyor olması,
  • Kademe ilerlemesinin durdurulma cezasının bulunmaması,
  • Başöğretmenlik eğitim programını tamamlamış olması,
  • Başöğretmenlik mesleki gelişim çalışmalarını tamamlamış olması şartları aranıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN