Uzmanlara göre kırmızı etten daha değerli! O üründe zorlu hasat başladı: Kışın sofraları donatmaya geliyor

Uzmanlara göre kırmızı etten daha değerli! O üründe zorlu hasat başladı: Kışın sofraları donatmaya geliyor

Uzmanlara göre kırmızı etten dahi daha değerli olduğu söyleyen o besinde hasat başladı. Ülkenin çeşitli bölgelerinde bahçelere giren üreticiler, satışa hazır hale getirdikleri ürünleri manav ve marketlere yollayarak sofralara ulaşmasını sağlıyor…

Kırmızı etten daha değerli olduğu kabul edilen ıspanak için hasat zamanı geldi. Türkiye’nin çeşitli bölgelerinde yetiştirilen ıspanaklar, manav ve marketlerde de yerini almaya başladı.

Çeşitli besin değerleri ile dolu olan ıspanakta; vitaminler, mineraller ve antioksidanlar bulunmaktadır. Bu yüzden de ıspanağın faydası oldukça fazladır. Ispanağın genel faydaları şöyledir:

ISPANAK FAYDALARI

Demir bakımından zengin olan ıspanak, vücutta oksijen taşıyan kırmızı kan hücrelerinin üretilmesi adına oldukça gereklidir. Bu yüzden ıspanak demir eksikliğinin önlenmesine yardımcı olur.

C vitamini bakımından da zengin olan ıspanak, bağışıklık sistemini güçlendirmeye yarayan antioksidandır. Ayrıca ıspanak, göz sağlığını koruyan lutein ile zeaksantin gibi antioksidanlar da içermektedir.

ispanak-hasadi-1.jpg

Lif bakımından zengin olan ıspanak, sindirim sistemini düzenleyerek kabızlık gibi sorunları ortadan kaldırır.

Ispanak, kalsiyum ile K vitamini gibi kemik sağlığında büyük önem taşıyan minerallere sahiptir. Bu mineraller, kemikleri güçlendirir ve osteoporoz gibi kemik hastalıklarına yakalanma riskini azaltır.

Kışın ıspanak tüketmeye özen göstermek gerekiyor. Ispanak vücudumuzun ihtiyaç duyduğu besinleri almasına yardım eder. Aynı zamanda kış sebzelerinden olan ıspanak, taze ve besleyici bir sebze olduğu için de tercih edilmesi gerekiyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN