Üzüm bağında imkansızı yetiştirdi! Görenler hayret ediyor: Her biri 30 kilo ve lezzetiyle çatlıyor

Üzüm bağında imkansızı yetiştirdi! Görenler hayret ediyor: Her biri 30 kilo ve lezzetiyle çatlıyor

Manisa Alaşehir'de üzüm bağına karpuz eken üretici, aldığı verim karşısında şaştı kaldı. Neredeyse her biri 30 kilo olan karpuzlar ise 30 kiloyu geçtikten sonra lezzetinden çatlıyor. İşte, Manisalı çiftçi Ahmet Ölmez'in şaşırtan ekim macerası...

Manisa'nın Alaşehir ilçesine bağlı Delemenler Mahallesi'nde üzüm yetiştiren 65 yaşındaki üretici Ahmet Ölmez, yenice üzüm bağının kenarına karpuz dikti. Ölmez'in üzüm bağına diktiği karpuzlar iri yapılarıyla dikkat çekiyor.

s-h-8-1.jpg

SABİT KANTARLA ANCA TARTIYOR

Karpuzların bakım aşamasında bağı suladığı su ve gübre hariç hiçbir şey kullanmadığını belirten Ölmez, karpuzların iriliği karşısında kendisinin de şaşkın olduğunu söyledi. Üzüm kelterine bir karpuzu zor bela sığdıran Ölmez, el tartısıyla tartamadığı için karpuzları sabit karpuzla tartıyor.

s-h-8-2.jpg

AĞIRLIĞI ARTTIKÇA LEZZETTEN ÇATLIYOR

Karpuzların oldukça iri ve lezzetli olduğunu söyleyen Ölmez, "Sadece üzüm bağına verdiğim su ve gübrelerle beslendi. Çok tatlı ve lezzetli. Ağırlığı 30 kiloyu geçince karpuzlar kendiliğinden çatlıyor. El kantarıyla tartmaya çalıştık ama kaldıramadık. 31 kiloyu geçti. Sabit kantarda tarttık, 31 kilo 460 gram geldi. Karpuzları gören vatandaşlar durup karpuzlara bakıyorlar" ifadelerini kullandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN