Van’da düzenlenen ve takılan altınlar ile yapılan yüksek miktarlı para anonsları nedeniyle sosyal medyada gündem olan düğüne ilişkin yürütülen soruşturmada yeni ayrıntılar ortaya çıktı. Mehmet Fatih Tançalan’ın ardından tutuklanan sosyal medya fenomeni Çağla Öz Tançalan, ifadesinde düğündeki ziynet eşyalarının kaynağı, para anonsları ve eşinin gösterişli yaşamına ilişkin dikkat çeken iddialarda bulundu.
“TÜM TAKILARIN KİRALIK OLDUĞU” İFADESİNE KATILMADI
Dosyaya yansıyan ifadeye göre Çağla Öz Tançalan, düğünde takılan ziynet eşyalarının tamamının kiralık olduğu yönündeki beyana katılmadığını söyledi. Tançalan, “Mehmet Fatih her ne kadar ifadesinde tüm takıların kiralık olduğunu beyan etmiş ise de, satın alındığını biliyorum” dedi.
HANGİ TAKILARIN KİRALIK OLDUĞUNU ANLATTI
Çağla Öz Tançalan, 2 kelepçe bilezik ile 1 kalkuta kolyenin nişanda takılan ziynet eşyaları olduğunu, bunların düğünde yeniden kullanıldığını belirtti. Taç, kemer ve zincirin ise bir kuyumcu tarafından reklam karşılığı kiralık olarak takıldığını, düğün sonrası iade edildiğini ifade etti.
Tançalan, zincirle birlikte getirilen bazı bileziklerin eşi tarafından kendisine takıldığını ancak nereden alındığını bilmediğini söyledi. Düğünden sonra bütün takıların Mehmet Fatih Tançalan tarafından kendisinden alındığını öne sürdü.
43 MİLYON TL’LİK ANONSA İLİŞKİN DİKKAT ÇEKEN İFADE
Çağla Öz Tançalan, düğünde “takı ve IBAN’larla birlikte 43 milyon TL” hediye toplandığı yönündeki anonsu da değerlendirdi. Bu miktarda bir paranın toplanıp toplanmadığını bilmediğini belirten Tançalan, isimleri okunan kişilerin çoğunun “hayal ürünü” olduğunu düşündüğünü söyledi.
“GÖSTERİŞİ VE HAVA ATMAYI SEVEN BİRİDİR”
İfadesinde eşinin gösteriş amacıyla bu tür anonslar yaptırdığını öne süren Tançalan, “Aslında takılmayan bir paranın anonsu yapılıyordu. Amaç kendisine çok fazla para geldiğini duyurmaktı” dedi. Çağla Öz “Kendisi gösterişi ve hava atmayı seven biridir. Olmayan bir parayı varmış gibi sosyal medyasında sanal dünyada gösteren birisidir. Söz konusu gösterişli yaşam tarzını da insanlardan borç alarak yaşayan birisidir.” ifadelerini kullandı.
Tançalan ayrıca altınları hiçbir zaman kendisine ait olarak benimsemediğini, nişandan sonra olduğu gibi düğünden sonra da takıların eşi tarafından alındığını söyledi. Altınların kaynağını eşine sormadığını belirten Tançalan, düğünde takılan ziynet eşyalarını bölgedeki aşiret düğünü geleneği içinde normal gördüğünü ifade etti.
İSTANBUL’DA YAKALANIP VAN’A GÖTÜRÜLDÜ
Soruşturma kapsamında Çağla Öz Tançalan’ın iki gün firari olarak arandığı, İstanbul’da yakalanarak Van’a götürüldüğü bildirildi. Van’da adliyeye sevk edilen Tançalan ile M.S.T. tutuklanırken, N.O. ve S.A. adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
Emniyet birimleri, düğünde takıldığı belirtilen altınlar ve sosyal medyaya yansıyan görüntülerle ilgili mali araştırma yürütürken, Mali Suçları Araştırma Kurulundan da inceleme talep edildi. Muradiye’de yapılan aramada, ziynet eşyaları ve paraların bir valizde ele geçirildiği belirtilmişti.
