Vatandaşa kötü haber: Zam dalgasına hazır olun! Elektrik, doğalgaz, köprü, otoyol...

Yüksek enflasyon nedeniyle asgari ücretin ve emekli maaşının alım gücü her ay düşmeye devam ediyor. Eski Ziraat Bankası Genel Müdür Yardımcısı Şenol Babuşçu, yakın zamanda birçok ürün ve hizmete zam geleceğini söyledi. İşte detaylar...

Eski Ziraat Bankası Genel Müdür Yardımcısı Şenol Babuşçu, Tele1'de katıldığı programda zam uyarısında bulundu. Şenol Babuşçu'nun konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

"MAAŞ ZAMMI DEĞİL ÜRÜNLERE YAPILAN ZAM ENFLASYONU ARTIYOR"

"Daha önce de konuştuk, seçim öncesi, 6 ay önce, 8 ay önce, 3 ay önce... Seçimden önceki süreçte defalarca konuştuk. Asgari ücret enflasyona etki ediyor da yapılan zamlar veya yapılan vergi artışları enflasyona etki etmiyor mu?

Kesinlikle daha fazla etki ediyor, asgari ücretten daha fazla etki ediyor. Ama hükümet bunları yapmaya devam ediyor. Konuştuğumuz, seçimden sonra olacak dediklerimiz yavaş yavaş ortaya çıkmaya başladı. İşte, KDV'de gördük, katma değer vergisinde. Ve daha da peyderpey göreceğiz.

"ELEKTRİK, DOĞALGAZ, KÖPRÜ, OTOYOLA ZAM YAPILACAK"

Asgari ücrete zam yapmayıp elektrik fiyatlarına zam yapılacak, asgari ücrete zam yapmayıp doğal gaz fiyatlarına zam yapılacak, asgari ücrete zam yapmayıp köprü ve otoyollara zam yapılacak, asgari ücrete zam yapmayıp başka devletin sunduğu mal ve hizmetlere zamlar yapılacak.

Bunları önümüzdeki bir ay içerisinde göreceğiz. Çok uzun zaman değil. Yani mayıs ayı sonuna kadar göreceğiz."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN