Yargıtay'dan eve gelen hacizle ilgili emsal karar: Tazminat ödemek zorunda

Yargıtay'dan eve gelen hacizle ilgili emsal karar: Tazminat ödemek zorunda

Yargıtay, eşinden habersiz borçlanarak haciz gelmesine neden olan kocanın, durumdan habersiz eşine tazminat ödemesine hükmetti. Bu karar, evli çiftler için emsal bir karar olarak nitelendiriliyor.

Adana'da yaşayan G.L. ve K.L. çifti, evlilik birlikteliklerinin temelden sarsıldığı gerekçesiyle boşanma davası açtı. G.L. eşinin kendisinden habersiz kredi çekerek borçlandığını ve eve haciz geldiğini belirtti. Yerel mahkeme tarafından boşanan çiftin dosyası Yargıtay'a geldi.

Yargıtay 2. Hukuk Dairesi, eşinden habersiz borçlanarak eve haciz gelmesine neden olan kocanın tam kusurlu olduğuna hükmederek tazminat ödemesi gerektiğini belirtti. Kararda, "Eşinden habersiz borçlanarak ve kredi çekerek hakkında icra takibi yapılmasına ve ece haciz gelmesine sebebiyet veren erkek tamamen kusurlu olup, erkeğin bu davranışları aynı zamanda kadının kişilik haklarına saldırı teşkil eder niteliktedir" denildi.

Yargıtay'ın bu kararının, eşlerin mali sorumlulukları konusunda daha dikkatli olmalarını sağlaması ve evliliklerde maddi konularda şeffaflığı teşvik etmesi bekleniyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN