Yargıtay'dan emsal karar! Eşlerin birbirine "Alo" demesi boşanma sebebi

Yargıtay'dan emsal karar! Eşlerin birbirine "Alo" demesi boşanma sebebi

Yargıtay, boşanma davalarında emsal niteliğinde olacak kararı verdi! Eşlerin telefonda birbirine "Alo" demesi boşanma sebebi sayıldı...

Yargıtay 2. Hukuk Dairesi, Samsun'da görülen bir boşanma davasında emsal olacak bir karara imza attı. İlk derece mahkemesi, eşlerin birbirlerine farklı şekilde kusurlu davranışlarının yanı sıra taraflardan birinin eşine "Alo" diye hitap etmesini ayrıca kusur sayarak boşanmalarına karar verdi.

'ALO' DEMEK KUSURLU DAVRANIŞ SAYILDI

Yargıtay'dan emsal grev kararı - Diyarbakır Özgür Haber Gazetesi​​​​​​​

Tarafların avukatları, bu karara itiraz ederek istinaf incelemesi için Bölge Adliye Mahkemesine başvurdu. Ancak istinaf talepleri reddedilince taraflar temyize gitti. Yargıtay 2. Hukuk Dairesi, yapılan temyiz incelemesi neticesinde eşine "Alo" diye hitap etmenin kusurlu bir davranış olduğuna hükmetti ve tarafların itirazlarını reddetti.

Bu kararın ardından vatandaşlar da fikirlerini belirtti. Bülent Bozkurt, "Alo" demenin doğru bir iletişim tarzıyla yapıldığında sorun olmadığını belirtirken, eşi Ayşe Bozkurt ise "Alo" sözcüğünün sadece telefonda kalması gerektiğini ifade etti.

"GRAHAM BELL DUYSA VAZGEÇERDİ"

Telefonla konuşmak yüksek tansiyon riskini artırıyor​​​​​​​

Karara şaşıran gençlerden Yaprak Yılmaz, Alexander Graham Bell'in telefonu icat ettiğini hatırlatarak, "İlk defa duydum. Bu devirde boşanmak çok kolaymış. Böyle ise eğer, bir ‘Alo’ demeye. Graham Bell bunu duysa icattan vazgeçerdi” derken, Can Durgun isimli genç de, “Ben de ilk defa duydum. Kadın bahane olarak kullanmış. Kadın zaten boşanmak istiyordu, bahane olarak kullanmış. Bence öyle" ifadelerini kullandı.

Uzun yıllardır evli olan Hatice Aslan ve Remzi Aslan çifti ise evlilikte sabır ve saygının önemine vurgu yaparak, küçük sorunların büyütülmemesi gerektiğini ifade etti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN