Yasaklandığına sevineceksiniz! Limon sosunun zararları öyle böyle değilmiş, duyan bunca zaman nasıl aldık diyecek

Yasaklandığına sevineceksiniz! Limon sosunun zararları öyle böyle değilmiş, duyan bunca zaman nasıl aldık diyecek

Geçtiğimiz günlerde limon sosunun yasaklanması sonrasında insanlar neden yasaklandığını merak eder olmuştu. Meğer sağlığa o kadar zararlıymış ki bunları duyunca yasaklandığına resmen sevineceksiniz. İşte konuya ilişkin detaylar…

ZEYNEP ORHAN

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yapılan açıklamalar sonrasında sadece limon aroması veya az miktarda limon suyu veya konsantresi ile diğer bileşenler kullanılarak üretilen limon sosu vb. ürünlerin üretimi yasaklandığı bilgisi öğrenildi. Limon sosların neden yasaklandığı merak konusu olurken insan sağlığını korumak adına bu adımın atıldığı anlaşıldı. Öyle ki limon suyunun zararlarını duyanlar adeta “iyi ki yasaklandı” diyerek sevinç naraları atabilir. İşte yasaklanan limon sosunun sağlığa zararları…

yeni-proje-53.jpg

LİMON SOSU ZARARLARI

Yemeklere ekstra lezzet katmak için kullanılan limon sosu içerisinde farklı bileşenler de içermektedir. Limonun saf C vitamini özelliğine kaybettiren bu bileşenler arasında şekerli maddeler vardır. Dolayısıyla pek de sağlıklı olmayan soslar grubunda yer almaktadır.

yeni-proje-54.jpg

Aşırı tüketim sonucunda sağlığa zararları olan limon sosu içerisinde bulunan şeker miktarına göre diyabet riskini artırıyor. Öte yandan içerisinde bulunan katkı maddeleri de insan sağlığına ciddi zararlar verebiliyor. Yemeklere tat katsın diye kullanılan lakin insan sağlığını tehlikeye atan limon sosunun içeriğine bakarak tüketmek de oldukça önemlidir. Özellikle sosun şeker miktarı yüksek seviyede ise başta şeker hastalığı olmak üzere başka problemlere de yol açabilir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN