Yaşlılık ve engelli maaşı alanlara kötü haber! Zam açıklaması hayal kırıklığı yarattı!

Yaşlılık ve engelli maaşı alanlara kötü haber! Zam açıklaması hayal kırıklığı yarattı!

Sosyal yardım alanların gündeminde yer alan zamma dair gelişmeler yakından takip ediliyor. Asgari ücret ara zammı sonrasında beklenen açıklama nihayet geldi. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından gelen açıklama ile ortaya atılan zam iddiaları yalanlandı. Gündem olan sosyal yardım rakamlarındaki zamların gerçekliği yansıtmadığını duyurdu. İşte tüm detaylar...

ASGARİ ÜCRET SONRASI ZAM FIRTINASI

Ülkemizde birçok zammı ve fiyatlandırmayı etkileyen asgari ücret ara zammı kısa bir süre önce açıklandı. Asgari ücrette ara zammın duyurulmasıyla birlikte milyonlarca sosyal yardım ödemelerinden faydalanan vatandaşlar meraklı araştırmaya koyuldu. Arama motorlarında sık sık araştırılan engelli aylığı ve yaşlı aylığı zammına dair iddialar ortaya atıldı.

Zamlı ödemeleri duyuran bazı medya organlarının üzerine Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından açıklama geldi. Yapılan açıklamada ise medyada yer alan sosyal ödeme rakamlarının gerçeği yansıtmadığı duyuruldu. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın açıklaması ise şu şekilde;

"1 Temmuz 2023 - 31 Aralık 2023 arasında geçerli olacak yaşlı aylığı ve engelli aylıkları tutarları, Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından açıklanacak memur aylık katsayısı sonrasında hesaplanabilecektir"

0x0-ogrencilere-1000-tl-bayram-harcligi-basvurusu-2023-ogrencilere-bayram-harcligi-basvurusu-nasil-yapilir-ne-zama-1681964637165.jpg

ZAM GELMEDİ

Asgari ücrette ara zammın açıklanmasıyla birlikte kulaktan kulağa dolaşan sosyal yardım zamlarına dair açıklama yapan bakanlık, iddiaları yalanladı. Yayın organlarında yer alan "Yaşlı aylığı ve engelli aylıkları" başlıklarındaki haberlere yönelik, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan açıklama geldi.

sgkye-30-milyar-liralik-yapilandirma-basvurusu-a7pvhlix.jpg

ZAMLARI BELİRLEYECEK DETAYLAR

Görüşmelerin ardından 20 Haziran 2023 tarihi itibariyle belirlenen güncel asgari ücret üzerine engelli aylığı ve yaşlı aylığı alan vatandaşlara aynı oranda zam yapıldığı iddia edilmişti.

Paylaşılan iddialar sonrasında Bakanlık tarafından "Yaşlı Aylığı ve Engelli Aylığına" dair bir değişikliğin henüz yapılmadığı duyuruldu. Yaşlı ve engelli aylığındaki ödemelerin 2022 sayılı Kanun gereğince, Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu ve memur aylık katsayısına göre belirlendiği açıklandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN