Yazarımız Taha Akyol'un oğlunu dolandırmaya çalışan sanıkların cezası belli oldu

Yazarımız Taha Akyol'un oğlu Ahmet Ertuğrul Akyol'u dolandırmaya çalışan tutuklu üç sanık hakkında karar çıktı. Mahkeme, her üç sanık için ayrı ayrı 4 yıl 10 ay 22'şer gün hapis cezası ve 412 bin 500'er TL adli para cezası vererek tahliyelerine karar verdi.

Yazarımız Taha Akyol'un oğlu Ahmet Ertuğrul Akyol'u tuzağa düşürerek parasını alan tutuklu üç sanık hakkında karar çıktı. Üç sanığın parayı iade etmeleri üzerine Akyol ve oğlu şikayetlerinden vazgeçmişti. Ancak mahkeme, her üç sanık için ayrı ayrı 4 yıl 10 ay 22'şer gün hapis cezası ve 412 bin 500'er TL adli para cezası vererek tahliyelerine karar verdi.

İstanbul 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen 4'üncü duruşmaya tutuklu sanıklar Engin Kaya ve Ersin Deli getirildi. Tutuklu sanık Halil Beyret ise Silivri Cezaevi'nden görüntülü olarak duruşmaya bağlandı.

4 YIL 10 AY 22'ŞER GÜN HAPİS VE 412 BİN 500'ER TL PARA CEZASI

Kararı açıklayan mahkeme heyeti, sanıklara önce Ahmet Ertuğrul Akyol'a yönelik "Nitelikli dolandırıcılık" suçundan ayrı ayrı 12 yıl hapis, 72 bin gün adli para cezası verdi. Ancak sanıkların soruşturma aşamasında parayı iade etmeleri nedeniyle ve iyi hal indirimi de yapılarak cezalarında indirim yapıldı. Her bir sanık, 3 yıl 4'er ay hapis ve 400'er bin lira adli para cezasına çarptırıldı.

Sanıklar, "Nitelikli dolandırıcılığa teşebbüs" suçundan da 1 yıl 6 ay 22'şer gün hapis ve 12 bin 500'er lira adli para cezasına çarptırıldı. Mahkeme, verilen ceza miktarı ve tutuklulukta geçirilen süreleri dikkate alarak adli kontrol şartıyla sanıkların tahliyesine karar verdi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN