Yedi çocuğundan dördü ALS hastası

Yedi çocuğundan dördü ALS hastası

Antalya’da yaşayan Acer çiftinin tek isteği, evlatlarının evde ya da özel bir kurumda fizik tedavi görmeleri... Anne Delila Acer “Maddi imkansızlıktan dolayı evlatlarımızı fizik tedaviye götüremiyoruz” dedi.

Şırnak’ta oturan Delila (51) ve Ağit (59) Acer çiftinin 7 çocuğundan Elif (15), Ersin (17), Viyan (23) ve Vahide Acer’e (31), 2018 yılında ALS hastalığı teşhisi konuldu. 4 çocuk, zamanla tüm vücut fonksiyonlarını kaybetti. Aile, bu süreçte evlatlarını bir an olsun yalnız bırakmayarak tüm bakımlarını üstlendi; son çare olarak 4 yıl önce Şırnak’tan Antalya’ya taşındı. Bu sırada çocuklara engelli maaşı bağlandı.

Fedakarlığı ile göz yaşartan anne Delila Acer “Ankara başta olmak üzere çok sayıda şehre giderek tedavi yolları aradık. Şimdi bir ilaca başladık, inşallah iyi gelir. En çok ihtiyacımız olan şey, fizik tedavi. Hayırseverlerden evde ya da özel bir kurumda 5 gün fizik tedavi görmeleri için destek bekliyoruz. Nereye gidersek yanımızda onları da götürüyoruz. Bırakıp dışarı çıkamıyorum, aklım hep onlarda oluyor. Eşimle birlikte bakıyoruz. Yaşadığım durumdan asla şikayetçi değilim. En büyük hayalim, çocuklarımın yürümesi. Eskiden ‘anne’ diyebiliyorlardı şimdi artık o da bitti” ifadelerini kullandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN