Yemeksepeti'ne boykot kararı

Yemeksepeti'ne boykot kararı

Sendika ve meslek örgütleri, Yemeksepeti'nin Nakliyat-İş'e üye oldukları için işten çıkardığı işçilere destek amacıyla, firmaya boykot kararı aldı. Boykot, sosyal medyada hızla yayılıp, uygulamanın birçok kullanıcısından da destek gördü.

Türkiye Devrimci Kara, Hava ve Demiryolu İşçileri Sendikası’na (Nakliyat-İş) üye oldukları gerekçesiyle Yemeksepeti firmasının işten çıkardığı işçiler için İstanbul, Şişli’de bulunan Yemeksepeti Genel Merkezi binası önünde bir açıklama yapıldı.

DİSK, KESK, TMMOB, TTB gibi sendika ve meslek örgütleri tarafından yapılan açıklamada, Yemeksepeti’nde yaşanan işçi ve sendika düşmanlığını işaret ederek "Halkımızı Yemeksepeti işçileri ve DİSK/Nakliyat-İş’le dayanışmaya çağırıyoruz" çağrısı yapıldı.

'6000 İŞÇİNİN HAKLARI ELİNDEN ALINDI'

TBF Genel Başkanı Mehmet Bülent Deniz, Nakliyat-İş Sendikası yetkililerinin kendisine, “Adı geçen firmada çalışan yaklaşık 2 bin civarında taşıma işçisinin sendikaya üye oldukları, ancak firmanın sendikal örgütlenmenin önünü kesmek amacıyla işyeri kodunu değiştirdiği, sendikal örgütlenme çalışmalarını yürüten emekçilerin işten atıldıkları, işyeri kodunun usulsüz işlemlerle değiştirildiği, yaklaşık 6 bin civarında işçinin demokratik haklarının ellerinden alınmak istendiği” bilgisini aktardığını açıkladı.

Deniz, sendikanın iddiaları üzerine firmayla görüşmek istediklerini ama firmanın bu talebi görmezden geldiğini de ekledi.

Boykot kararının açıklanmasının ardından, yemeksepeti boykot etiketi sosyal medyada ana gündem maddesi oldu. Uygulamanın birçok kullanıcısı da boykot kararına destek verdi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN