Yeni uygulama hayata geçiyor: Tüm emeklilere ücretsiz olacak! 81 kentte geçerli

Yeni uygulama hayata geçiyor: Tüm emeklilere ücretsiz olacak! 81 kentte geçerli

Emekli vatandaşların hayat şartlarını iyileştirmek adına, tüm ödemeleri SGK tarafından karşılanacak yeni uygulamanın yakın zamanda hizmete girmesi bekleniyor. İşte detaylar...

Sosyal Güvenlik Bakanlığı (SGK), emekli vatandaşların karşı karşıya kaldığı sağlık sorunlarının giderilebilmesi için 81 ilde emeklilere ücretsiz olarak sunulacak yeni bir uygulama başlattı.

28 Şubat 2023'te Meclis'ten geçen EYT düzenlemesiyle birlikte sayıları 16 milyonu aşan emekli vatandaşlar, Türkiye'nin en kalabalık sosyal grubunu oluşturuyor. Yıllar içerisinde asgari ücrete karşı maaşları eriyen emekliler, birçok sosyal faaliyetten geri kaldığı gibi, sağlık hizmetlerinden de eksiksiz şekilde yararlanamıyor.

TÜM EMEKLİLERE TÜRKİYE'NİN TAMAMINDA ÜCRETSİZ

Özellikle ileri yaşlı emekli vatandaşların talepleri sonucunda harekete geçen SGK, sağlık sistemlerinde yeni bir değişikliğe giderek 81 ilde uygulanacak ve emekliler için ücretsiz şekilde sunulacak uygulama için düğmeye bastı.

Özellikle fizik tedavi gibi pahalı tedavi türlerinde yaşanan talep yoğunluğuna alternatif oluşturması adına kaplıca tedavileri Genel Sağlık Sigortası (GSS) sistemine dahil edildi. Bu değişiklikle birlikte SSK, BAĞ-KUR ya da Emekli Sandığı olması fark etmeksizin tüm emekli vatandaşlar, Türkiye'nin 81 ilinde kaplıca hizmetinden parasız şekilde faydalanabilecek.

Alınan karar sonrası kaplıca tesislerinde yoğun ilgi yaşanabileceğini düşünen yetkililer, hizmetin eksiksiz şekilde yürütülebilmesi amacıyla uygulamayı şarta bağladı.

REFAKATÇİLERE DE BEDAVA OLACAK

Herhangi bir sağlık kurumundan en az bir fiziksel tıp ve rehabilitasyon ya da tıbbi ekoloji ve hidroklimatoloji uzmanı hekim tarafından sağlık kurulu raporu almak, kaplıca hizmetinden faydalanabilmek için yeterli olacak.

HalkTV'de yer alan habere göre, yeni uygulama refakatçileri de kapsayacak şekilde hayata geçirilecek.

Alınacak sağlık raporu doğrultusunda başvuru yapan emekli vatandaşlar, uygun bulunmaları halinde söz konusu kaplıcadan 6 ay boyunca ücretsiz şekilde yararlanabilecek. 6 ayın sonunda ise tedavinin devam edip etmediği doğrultusunda yeni bir rapor ihtiyacı ortaya çıkacak.

YOL PARALARINI SGK ÖDEYECEK

SGK, uygulamadan herhangi bir ücret almayacağı gibi, yerleşim yerlerine uzak bölgelerde bulunan vatandaşların da söz konusu uygulamadan istifade edebilmesini kolaylaştırmak amacıyla yol masraflarını karşılayacak.

Emekli vatandaşlar, kendileri ve refakatçileri için harcama yaptıkları yol tutarlarını kesintisiz olarak SGK'dan temin edebilecek.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN