Yerli elektriklide fiyatları kıracak model geliyor: Eskişehir'de üretilecek dünyaya satılacak

Yerli elektriklide fiyatları kıracak model geliyor: Eskişehir'de üretilecek dünyaya satılacak

Türkiye'de otomobil sahibi olmak isteyenlere müjde! Eskişehir'de üretime hazırlanan Urzat firması, Aralık ayında yeni bir elektrikli modeli daha banttan indireceğini duyurdu. Otomotiv uzmanı Halit Bolkan'ın aktardığına göre, Çinli Jac markasının E30X modeli, Türkiye'de üretilerek rakiplerinden tam yüzde 20 daha ucuza satılacak. Bu da yaklaşık 1 milyon 100 bin TL'lik bir başlangıç fiyatı anlamına geliyor!

Eskişehir'deki fabrikasında eylül ayında SWM G01 Pro modelinin üretimine başlayacak olan Urzat, yerli üretim hamlelerine bir yenisini daha ekledi. Şirket, Aralık 2025'ten itibaren kompakt SUV segmentindeki elektrikli modeli Jac E30X'i de "Made in Türkiye" etiketiyle yollara çıkaracağını açıkladı.

Bu hamlenin en dikkat çeken yönü ise kuşkusuz fiyatı olacak. Rakiplerinin ortalama 1 milyon 400 bin TL bandında satıldığı pazarda, yerli üretim avantajıyla %20 daha uygun fiyata sunulacak olması, Jac E30X'i sıfır otomobil alacaklar için pazarın en cazip seçeneklerinden biri haline getirecek.

yeni-proje-2025-07-08t133631-733

İŞTE FİYAT/PERFORMANS CANAVARI JAC E30X'İN ÖZELLİKLERİ

Eskişehir'de üretilecek olan Jac E30X, sunduğu teknik özelliklerle de dikkat çekiyor:

  • Batarya: 51.5 kWh kapasiteli LFP (Lityum Demir Fosfat) batarya.
  • Menzil: Şehir içi ve dışı karma kullanımda 374 kilometre (WLTP).
  • Güç: 134 beygir (HP) güç üreten elektrikli motor.
  • Performans: 0'dan 100 km/s hıza 7,8 saniyede ulaşıyor, maksimum hızı ise 150 km/s.

Hızlı Şarj: DC hızlı şarj ile bataryasını 30 dakikada %30'dan %80'e doldurabiliyor.

yeni-proje-2025-07-08t133654-067

Sunduğu bu özellikler ve rekabetçi fiyatıyla Jac E30X, özellikle Togg T10X'in V1 versiyonu ve diğer B-SUV segmentindeki elektrikli otomobiller için ciddi bir rakip olacak. Urzat'ın bu yerli üretim hamlesinin, Türkiye'de elektrikli otomobil sahipliğini artırması ve pazardaki fiyat dengelerini değiştirmesi bekleniyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN