Yeşil Sol Parti Adana İl Örgütü binasına saldırı girişimi

Adana'dan bir kadın Yeşil Sol Parti’nin İl Örgütü binasına yanıcı madde ile saldırı girişiminde bulundu. Partiden yapılan açıklamaya göre; saldırgan saat 16:00'da etkinlik yapılması planlanan Seyhan İlçe Örgütüne de girmeye çalışmış ve oradaki çalışanlar tarafından yakalanarak polise teslim edildi.

Adana'da, HDP ve Yeşil Sol Parti’nin ortak kullandığı binaya kimliği belirsiz bir kişi tarafından 3 pet şişe içerisinde patlayıcı ve yanıcı madde bırakıldı.

Mezopotamya Ajansı'nın aktardığına göre, Adana’nın merkez Seyhan ilçesindeki Cemal Gürsel Caddesi üzerinde bulunan binanın girişine sabah saatlerinde bir kadın geldi. Pet şişeleri bırakan kadının fark edilmesiyle polise haber verildi. Olay yerinde inceleme yapan ekipler, pet şişe içerisindeki sıvının yanıcı ve patlayıcı olduğunu tespit etti.

pp.jpg

Olaya dair bilgi veren HDP Adana İl Eşbaşkanı Mehmet Karakış, kadının kapının açılmaması üzerine merdivenlerde 15 dakika bekledikten sonra çantasından çıkardığı pet şişeleri kapının önüne bırakıp binadan ayrıldığını söyledi. Karakış, “Yukarı çıkan kadın zili çalıyor bu esnada içeride bulunan yöneticimiz kadını fark edip, açmıyor. Polis olay yerinde inceleme yaptı. Şikayetçi olduk” diye belirtti.

Yeşil Sol Parti Adana Milletvekili Tülay Hatimoğulları, Adana İl Örgütü'nde saat 17.30’da açıklama yapacak.

Aynı binaya 18 Mayıs 2015 tarihinde IŞİD tarafından gerçekleştirilen bombalı saldırıda 7 kişi yaralanmıştı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN